Persuitnodiging: Huizinga zet fietsers Fiets filevrij routes in Zuid-Holland in het zonnetje

Op donderdag 16 april aanstaande zet Tineke Huizinga, staatssecretaris van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de fietsers van de Fiets filevrij routes Rotterdam/Delft en Zoetermeer/Den Haag in het zonnetje. Vervolgens wordt in een bijeenkomst stil gestaan bij de succesvolle, grensoverschrijdende samenwerking tussen locale en regionale wegbeheerders met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Fietsersbond. De afgelopen 1,5 jaar is er hard gewerkt en de routes zijn kwalitatief aanzienlijk verbeterd.

Programma
Het programma speelt zich af in de avondspits. Allereerst overhandigt de Staatssecretaris de fietsers op de route een cadeautje als blijk van waardering dat zij de fiets pakken om naar het werk te gaan. Ook krijgen een aantal fietsers een gratis fietscheck door FietsNed. Dit alles vindt plaats op de parkeerplaats nabij de Kandelaarbrug, Rotterdamseweg te Zweth (routeomschrijving is bijgevoegd).

Vervolgens fietst het gezelschap naar de Vijverschie (Schieweg 192 in Schipluiden op minder dan 500 meter afstand) voor de rest van het programma dat er als volgt uit ziet:

16.00 uur

Verzamelen op de parkeerplaats nabij Kandelaarbrug (routeomschrijving in bijlage).

16.15 uur

Fietsers worden in het zonnetje gezet.

16.40 uur

Met de fiets naar de Vijverschie (fietsen worden ter plaatse beschikbaar gesteld).

17.00 uur

Toespraak van staatssecretaris Huizinga.

17.15 uur

Van fietspad tot fietssnelweg: presentatie van de stand van zaken op de routes met daarin centraal de aangebrachte verbeteringen.

17.30 uur

Gesprek met bestuurders uit de regio over de toekomst van de fiets en de rol van de fiets in de mobiliteitsketen.

17.55 uur

Slotwoord Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond.

18.00 uur

Borrel.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Voor journalisten is er gelegenheid tot het maken van beeld en filmopname in de programmaonderdelen tussen 16.15 en 16.40 uur. Verder is er gelegenheid tot vragenstellen aan de staatssecretaris, tussen 16.50 en 17.00 uur bij de Vijverschie. Voorafgaand de bijeenkomst zijn de regionale bestuurders van 16.00-16.15 uur in de gelegenheid de pers te woord staan op de parkeerplaats bij de Zweth.




RVD Mediafeed