Gemeente Heerhugowaard


Impressie van de nieuwbouw

Jongeren gezocht voor virtueel jeugdhonk

Een eigen plek voor alle jongeren van Heerhugowaard: geen gebouw, maar een virtueel jeugdhonk. Waar jongeren met elkaar kunnen chatten, elkaar kunnen wijzen op dat gave filmpje op You Tube, concertervaringen kunt uitwisselen, enzovoort.
Als het aan de gemeente ligt komt die er dit jaar, maar daar heeft de gemeente wel de hulp van jongeren voor nodig, Want zij gaan dat virtueel jeugdhonk zelf gaan bouwen. Op 16 april is er om 19.00 uur een informatiebijeenkomst in de waerdse tempel.

Eigen baas
De gemeente betaalt het virtueel jeugdhonk dat jullie gaan bouwen. Daarna trekt de gemeente zich terug. Zij gaat zich niet bemoeien met de content. Dat is aan de jongeren. Dat betekent dus dat zij zelf verantwoordelijk worden voor het beheer en alles wat daarbij komt kijken. Zij krijgen daarbij ondersteuning van het bedrijf Cebra dat daar al ervaring mee heeft opgedaan bij andere gemeenten.

De gemeente wil via de jongerensite, jongeren af en toe wat vragen stellen over gemeentelijke plannen die met jongeren hebben te maken.

14-04-2009