Openbaar Ministerie


* >16 april pro forma ziting groot aantal diefstallen en inbra...

16 april pro forma ziting groot aantal diefstallen en inbraken

14 april 2009 - Arrondissementsparket Dordrecht

Van de totaal 17 verdachten komen 5 verdachten donderdag 16 april 2009 pro-forma op MK zitting in Dordrecht wegens het plegen van een groot aantal diefstallen/inbraken.

In met name de maanden oktober, november en december 2008 is een groot aantal diefstallen en inbraken gepleegd door een groep verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 53 jaar, veelal afkomstig uit Rotterdam-Zuid (Slinge) en Carnisselanden (Barendrecht). De feiten werden gepleegd in diverse dorpen in de Hoeksche Waard (Puttershoek, Strijen, Numansdorp, Oud Beijerland en Strijensas) en Vlissingen, Hendrik Ido Ambacht, Zwijndrecht, Spijkenisse, Rhoon, Barendrecht, Burgh Haamstede, Papendrecht en Rotterdam-Zuid (Slinge), Brielle en Maasland. In totaal gaat het om 67 zaken.

Het gaat daarbij om:


- diefstal uit niet afgesloten bergingen/garageboxen bij woningen en niet afgesloten auto's


- diefstal van auto's, motoren scooters en fietsen;


- inbraak in een school in Rotterdam Zuid (mei 2008);


- graffity Nieuw-Beijerland (3 en 4 november 2008), een groot aantal personenauto's, garageboxen en gemeente eigendommen is bespoten graffity

In totaal zijn er sinds januari 2009 17 verdachten door de politie Zuid-Holland-Zuid aangehouden, waaronder 7 hoofdverdachten (in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar). De 5 hoofdverdachten zitten thans nog in voorarrest en komen 16 april a.s. pro-forma op MK zitting. De overige 2 hoofdverdachten zijn geschorst uit voorlopige hechtenis. De andere 10 personen worden met name verdacht van heling. Of zij allemaal vervolgd zullen worden is nog niet bekend.