15/04/2009 09:45

StarJob the secretary network

PERSBERICHT

Amsterdam, 15 april 2009


- PUBLICATIE BESTEMD VOOR SECRETARESSEDAG 16 APRIL 2009 -

Secretaresse optimistisch over baan en toekomst

"Ja, dit is mijn droombaan!"

Eén op de vier secretaressen vindt haar huidige baan een droombaan. Driekwart van de secretaressen is ervan overtuigd dat droombanen bestaan. Meer dan de helft van de ondervraagde secretaressen denkt haar droombaan in de toekomst te vinden.

Dit zijn de opvallendste conclusies uit het grote 'Waarvan dromen secretaressen?'-onderzoek dat onlangs ingevuld werd door 743 secretaressen. Het onderzoek is gehouden op initiatief van StarJob the secretary network.

Optimisme

Over het algemeen kunnen we stellen dat de secretaressen van Nederland redelijk tot zeer optimistisch zijn over hun huidige baan en hun toekomst. 27% van de ondervraagden is van mening op dit moment dé perfecte baan te hebben. Het onderzoek vond plaats in februari van dit jaar, maar ondanks de crisis maken slechts enkelen zich zorgen over hun baan. 52% zegt volmondig 'ja' op de vraag of zij haar droombaan in de toekomst zal vinden, 20% is daarover 'zeer hoopvol'.

Wat heb je over voor je droombaan?

Wat hebben secretaressen ervoor over om hun droombaan te krijgen? 84% van de ondervraagde secretaressen geeft aan bereid te zijn om een studie/opleiding of gerichte trainingen of cursussen te volgen. 74% van hen is zelfs bereid zelf de kosten van deze studie op zich te nemen. Ook hoog scoren aspecten als: meer uren per week werken, desnoods een lager salaris, eventueel verhuizen of emigreren. Je sociale leven op een lager pitje zetten scoort het laagst.

Los van een droombaan of -carrière droomt de secretaresse van Nederland er lustig op los. Van een wereldreis, een gelukkig en gezond leven tot en met de hoofdrol in een musical. Meer dan 73% van alle ondervraagden geeft aan dat het leven zonder dromen of idealen maar vreselijk saai is.

Dorothé Schiks, algemeen directeur van StarJob: "Wij kennen 'de secretaresse' als een kritische doelgroep. Dat één op de vier secretaressen aangeeft een droombaan te hebben, valt me niet tegen. Toch ligt hier - ook voor StarJob - nog een uitdaging. Wij denken dat een droombaan weggelegd is voor iedere secretaresse. Waar het om gaat, is een strikt persoonlijke match op ieder vlak: ambitie, talent, vaardigheden en persoonlijkheid. Wij moedigen secretaressen aan om met niets minder genoegen te nemen dan die éne droombaan."

Secretaressedag

StarJob maakt van Secretaressedag - een feestdag die in 2009 twintig jaar bestaat - een dag om van te dromen. Met als titel 'Leef je droom' wordt door het voltallige StarJob-personeel aan alle op die dag werkzame secretaressen een droomcadeau overhandigd. StarJob-secretaressen krijgen onder andere een boek over dromen met een persoonlijk woord van StarJob-directeur Dorothé Schiks, en een oosterse dreamflyer.





http://www.starjob.nl