Gemeente Hoogeveen

15-4-2009

HOC en gemeente houden bijeenkomsten over economische recessie

Uit een quickscan onder zo'n veertig ondernemers, verspreid over zes bedrijfstakken, blijkt dat het bedrijfsleven grote behoefte heeft aan uiteenlopende informatie rondom de economische recessie.

Daarom houden het Hoogeveens Ondernemers Collectief (HOC) en de gemeente Hoogeveen deze maand twee informatiebijeenkomsten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met het Werkplein, de Kamer van Koophandel, Midden- en Kleinbedrijf Noord (MKB) en Starters in Buisiness (StiB)

Het platform HOC-gemeente, een periodiek strategisch overleg, stelt daarnaast een expertgroep in, die gaat kijken naar de mogelijkheden van samenwerking tussen ondernemers, overheid, onderwijs en andere betrokken partners. Samen kan meer worden bereikt in de bestrijding van de gevolgen van de recessie dan ieder afzonderlijk.

De expertgroep gaat dus vooral kijken naar de zaken die we extra kunnen doen, want het Werkplein Hoogeveen zorgt al voor de eerste opvang van mensen die door de recessie werkloos raken. En daarnaast doen allerlei organisaties volop hun werk en nemen ook bijvoorbeeld de vakbonden en brancheorganisaties hun verantwoordelijkheid. Dit is past bij onze gezamenlijke aanpak.

Hoewel de groep nog bij elkaar moet komen is nu al duidelijk dat het gezamenlijk aanpakken van her- en bijscholing een onderwerp zal zijn. Dit past ook goed bij één van de speerpunten van het college, namelijk Talentontwikkeling en Leren Werken, Werken Leren.

De expertgroep heeft ook oog voor maatregelen op de wat langere termijn, want arbeidsmarkt en economie zullen pas na 2011 weer aantrekken, zo voorspelt het Centraal Planbureau. Omdat we op termijn weer krapte verwachten op de arbeidsmarkt is het goed om ook dat - zelfs in deze lastige tijden - in het oog te houden.

De twee informatiebijeenkomsten worden 16 en 21 april gehouden in het raadhuis in Hoogeveen, aanvang 19.30 uur. Dan wordt een aantal korte presentaties gegeven over actuele onderwerpen. Ook zijn er inhoudelijke specialisten aanwezig.

Afzender: College B&W en Hoogeveens Ondernemers Collectief (HOC)