Gemeente Enkhuizen

Kindergemeenteraadsvergadering in Enkhuizen

Donderdag 16 april organiseert de gemeente Enkhuizen in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) het project De Kindergemeenteraad. Die avond van 18.00-19.30 uur zit burgemeester Jan Baas een speciale raadsvergadering voor, waarin 48 kinderen van groep 7/8 van basisscholen De Tweemaster, De Hoeksteen, De Klaverweid, De Voorhof, De Veste en Pancratius hun zelfbedachte voorstellen gaan verdedigen rondom het thema `Spelen en Vrije Tijd. De gemeente heeft voor de uitvoering van het beste plan een bedrag van 2.000,- vrijgemaakt.

Doel
Het doel van het project De Kindergemeenteraad is kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. De basisschoolleerlingen zijn al ruim vijf weken bezig met het voorbereiden van hun projectvoorstel. Deze wordt aankomende donderdag van 13.00 tot 19.30 uur tijdens een werkdag in het stadhuis bijgewerkt en gepresenteerd.

2000 voor het beste project
Tijdens de werkdag gaan de leerlingen onder andere een gesprek voeren met raadsleden. Zij vertellen op hun beurt weer iets over hun werk en geven hun standpunt over het thema Spelen en Vrije Tijd. Deze input kunnen de kinderen weer verwerken in de presentatie van hun voorstel. Na een presentatieronde, debat en besluitvorming s middags, adviseren de leerlingen s avonds in de Kindergemeente-raadsvergadering de gemeenteraad over de besteding van de beschikbare 2.000,-. Het project dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen, zal door de gemeente worden uitgevoerd. Een unieke kans dus om als kind daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

U bent van harte welkom!
De Kinderraadsvergadering wordt gehouden vanaf 18.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen en de spannende discussie te volgen die moet leiden tot het beste project. Radio Enkhuizen zendt de vergaderingen rechtstreeks uit via de kabel 96.5 MHz, op 107.1 FM en via het geluidskanaal van de Enkhuizer TV-Krant kanaal S12+/240MHz. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl