Rijksuniversiteit Groningen

Onderzoekers aan de RUG krijgen beter zicht op toekomstige carrière

Datum: 15 april 2009

De Rijksuniversiteit Groningen bestaat viert dit jaar haar 79ste lustrum. Voor onderzoekers aan de universiteit is daarom een speciale dag georganiseerd waarop zij zich kunnen oriënteren op hun carrièreperspectieven. PhD'ers en Postdocs van de Rijksuniversiteit Groningen kunnen op donderdag 16 april verschillende workshops volgen die handig kunnen zijn voor het vervolg van hun carrière. De dag sluit af met een lezing van prof. dr. Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Voor onderzoekers zijn er verschillende manieren om hun carrière nadat hun onderzoek afgerond is, voort te zetten. De Rijksuniversiteit Groningen vindt het belangrijk de onderzoekers op deze verschillende carrièremogelijkheden te wijzen. Op 16 april worden er vijf workshops aangeboden om de PhD'ers en Postdocs antwoorden te geven op al hun vragen over het creëren van een succesvolle carrière binnen of buiten de wetenschap. Groningse hoogleraren Ben Feringa, Roelien Bastiaanse, Ingrid Molema en Martin van Hees worden door journalist Marc Chavannes geïnterviewd over hun wetenschappelijke carrière. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan internationale carrières en vertellen dr. Willem Jan Drijfhout, Senior vice-President PRA International, en dr. Volko de Jong, Vice-President bij het Energie Delta Institute en werzaam bij de Freia Groep, waarom zij voor een niet-wetenschappelijke carrière hebben gekozen. Ook is er een workshop creatief denken en een workshop over de academische etiquette.

De lezing van prof. dr. Robbert Dijkgraaf, die volgt op de PhD- en Postdocdag, is voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Robbert Dijkgraaf was eens student aan de Rietveld Academie en is nu universiteitshoogleraar mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam en president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij legt in het kader van het lustrumthema `Arts Meet Science' uit hoe kunstenaars en wetenschappers op elkaar lijken en waarin zij van elkaar verschillen.

Donderdag 16 april

PhD en Postdoc-dag: 15.30 - 18.30 uur
Publiekslezing prof. dr. Robbert Dijkgraaf: 20.00 - 22.00 uur (2,50 euro, gratis voor studenten)

Laatst gewijzigd: 15 april 2009 11:48