Gemeente Leeuwarden

Persuitnodiging
15 april 2009

Mobiliteit met behulp van magnetisme? Een goedkope elektrische scooter als bouwpakket? Scooter-marketing speciaal voor Friese jongeren? Een gedragscursus energiebewustzijn voor leraren en leerlingen?

Op donderdag 16 april presenteren de leerlingen van Piter Jelles scholengemeenschap hun soms onverwachte en creatieve ideeën van 12.30 - 14.00 uur in het stadhuis Leeuwarden. Milieuwethouder Isabelle Diks, klimaatdeskundigen en een scooterfabrikant gaan reageren op de plannen van de jongeren.

De afgelopen maanden hebben zo'n 150 havo/vwo leerlingen van Piter Jelles Aldlân (Leeuwarden) en PJ !mpulse (Kollum) meegedaan aan het project 'Klimaat Fryslân 2009'. In opdracht van de gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân hebben de jongeren nagedacht over duurzame mobiliteit, over elektrische scooters op zonne-energie en over energie-besparing op hun eigen school. Het project 'Klimaat Fryslân 2009' is op verzoek van provincie en gemeente Leeuwarden georganiseerd door Scholen voor Duurzaamheid, het voortgezet onderwijsprogramma van het IVN.

Als dank voor de inspanningen van de leerlingen komt op donderdag 23 april Ali B. naar Piter Jelles Aldlân voor een rapconcert Switch Now! Met Switch Now levert Ali B. zijn bijdrage aan de HIER.nu klimaatcampagne.