Deltion College


Deltion organiseert landelijke optiekdagen

ROCâs en branche kijken samen naar de toekomst

Op 16 en 17 april organiseert de opleiding Optiek van het Deltion College in Zwolle op de nieuwe Campus de jaarlijkse landelijke optiekdagen. Alle zes ROCâs (ASA SBBO Amersfoort, Regio College Zaandam, Davinci Dordrecht, Gilde Opleidingen Roermond, Zadkine Rotterdam, Deltion Zwolle) die een optiek opleiding aanbieden en de brancheverenigingen (SVGB, NUVO en UFON) geven deze dagen acte de presence.

De tweedaagse kent een bijzonder gevarieerd programma waarin diverse actuele onderwerpen aangaande optiekopleidingen de revue passeren. De ontwikkelingen in de branche, in het optiekonderwijs en de samenwerking hierin, staan centraal. Deltion heeft een programma ontwikkeld met workshops en lezingen waarin ook de brancheverenigingen een actieve rol vervullen.

Â

Programma donderdag 16 april

* 10.00 uur Ontvangst

* 10.30 uur Opening door Bernice Meester (teamleider Optiek)
* 10.45 uur Terugblik en toekomstige ontwikkelingen
* 11.30 uur Ontwikkelingen in de optiekbranche door NUVO en UFON

* 14.45 uur Afsluiting eerste optiekdag

Programma vrijdag 17 april

* 09.00 uur Ontwikkeling CGO in relatie met Proeves van Bekwaamheid

* 11.00 uur Kennis van kleur, stijl en imago
* 13.30 uur Ondertekening samenwerkingsverband IRIS
* 14.15 uur Afsluiting OptiekdagenÂ

Tot slot van de tweedaagse ondertekenen de aangesloten ROCâs een contract (vrijdag 17 april om 13.30 uur), waarin de samenwerking bij de ontwikkeling én het beheer van onderwijsleermiddelen en examens voor de beroepsopleiding Optiek wordt vastgelegd. Een belangrijk moment, Deltion heeft kwaliteit van het onderwijs hoog in het vaandel staan. Deze samenwerking levert daar een waardevolle bijdrage aan.