VMBO Carrousel Breed Rotterdam Rijnmond: een kennismaking met beroepen

15/04/2009 16:36

ECABO

Donderdagmiddag 16 april wordt de vmbo Carrousel Breed Rotterdam Rijnmond, een bijzondere vorm van beroepenoriƫntatie, succesvol afgerond. 240 vmbo leerlingen, van scholen uit Rotterdam en omgeving, leggen voor de vijfde en laatste keer een bedrijfsbezoek af. De Carrousel is een samenwerkingsverband tussen de Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, vijf vmbo-scholen en het regionale bedrijfsleven.

Doel Carrousel


- 240 leerlingen van de theoretische- en kaderberoepsgerichte leerweg krijgen door bedrijfsbezoeken bij verschillende leerbedrijven en gerichte lessen op school een goed beroepsbeeld van verschillende sectoren


- het terugdringen van de uitval van leerlingen in het mbo


- de continuering van de Carrousel

De vmbo leerlingen zijn inmiddels vier keer op bedrijfsbezoek geweest in de sectoren Zorg en Welzijn, Techniek, Administratie, Handel en Groen. Via een rondleiding in de bedrijven en door het maken van opdrachten, ervaren ze de echte praktijk. Op die manier kunnen zij zich een beeld vormen van het werk: een beroepsbeeld. Op school zijn speciale lessen ter voorbereiding op de bedrijfsbezoeken gegeven. Daarin is ook gesproken over de arbeidsmarktperspectieven. In deze regio liggen de beste kansen op een baan in de Zorg en Techniek.

Deelnemers

In totaal hebben 123 erkende leerbedrijven meegewerkt, waaronder: het Erasmus MC en het Maasstad ziekenhuis, DCMR Milieudienst Rijnmond, Koni, Systemate Numafa, The Greenery, Getronics, Hema, de CWI's, Manege Hillegersberg en Instrumek.

VMBO scholen

Melanchthon College en Palmentuin te Rotterdam, College Vos te Vlaardingen,

OSG Schiedam te Schiedam, RSG Hoekschewaard te Oud Beijerland.

Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

ECABO, Calibris, KC Handel, Kenteq, Aequor, Fundeon, Savantis, Innovam, SH?, PMLF en SVO.

COLO-barometer

De vereniging van de Kenniscentra, het COLO brengt ieder jaar de COLO-barometer uit, daarin staan de landelijke en regionale arbeidsmarktgegevens, zie www.colo.nl. Op deze site zijn alle kenniscentra te vinden.





http://www.ecabo.nl/