Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Unieke prestatie Volley Zuid!

Selectieteams in finale hoogste regionale beker volleybalbond

Nog nooit heeft één van de selectieteams van Volley Zuid in de finale gestaan van de hoogste regionale beker van de volleybalbond. Na de bekerwinst van vorig jaar, waar Volley Zuid 3 knap de een na hoogste beker won, gaat Volley Zuid het nu een stapje hoger waarmaken. MAAR dit gebeurt niet met één team. Zowel het eerste damesteam als het eerste herenteam heeft afgelopen zaterdag namelijk op imponerende wijze de finale van de hoogste Regionale beker bereikt. Op 16 mei kleurt de sporthal in Alblasserdam, waar de finales gespeeld worden, geheel oranje en zal heel de volleyb alvereniging van Rotterdam-Zuid achter hun dames en heren gaan staan.

De vertrekkende coach Arslan kon op één speelster na (wegens werkverplichtingen) beschikken over een fitte en getergde selectie voor de halve finalewedstrijd tegen de dames van Next Volley Dordrecht uit de promotieklasse. De loting had een stuk slechter kunnen uitpakken, maar er moest eerst gewonnen worden van de Dordtse dames (waar vorig jaar nog uit van werd verloren). De wedstrijd begon met een kraker van een set. De dames van Volley Zuid stonden met 8 punten achter, maar wisten door hard te werken en uitstekend verdedigingswerk alsnog de set te winnen. De euforie was misschien iets te groot, want de dames uit Dordrecht pakte vervolgens de 2e set. Na enkele (tactische en gedwongen) wissels van coach Arslan leefde het team weer op en vervolgens werd de 3e en 4e set op professionele wijze binnengehaald. De finale van 16 mei is de terechte beloning voor hard werken. De tegenstander liegt er niet om. De kampioen uit de Regiodivisie zal de volgende tegenstander worden. In de competitie werd twee keer verloren, maar Morres Hulst moest er altijd voor vechten. Misschien kunnen de dames van Volley Zuid stunten in de finale!

De heren hadden de loting niet erg mee. De nummer twee van de Regiodivisie, Wik-Univé, werd aan de heren van Volley Zuid gekoppeld. Daarbij hadden de heren ook de pech dat ze een uitwedstrijd hadden. In de competitie stond de stand tussen beide op 1-1. Vol goede moed reisde de heren af naar Groot-Ammers waar een ware bekertriller zou plaatsvinden. Volley Zuid startte gretig aan de wedstrijd en liet gelijk zien dat Wik-Univé de wedstrijd zeker niet cadeau zou krijgen. De eerste set werd met een klein verschil gewonnen en vol goede moed begonnen de heren aan de tweede set. Door uitstekend spel wist Wik-Univé een groot gat te slaan en ze lieten Volley Zuid ook niet meer terugkomen. 1-1 in sets, dus de wedstrijd stond weer open en de triller ging nu echt beginnen. Een slopende derde set, waar Volley Zuid nipt verloor, was het startschot voor een eindsprint. Set vier werd dankzij een goede serviceserie met ruime cijfers gewonnen en de mannen van Volley Zuid geloofde er nu heilig in. Met een 2-2 stand op het scorebord werd begonnen met de vijfde en beslissende set. Halverwege de set keken de heren van Zuid tegen een achterstand van 8-6 aan. Bij deze stand werd gewisseld van speelveld en focusten de heren zich maar op één ding: de achterstand inlopen om vervolgens eroverheen te gaan. Het blijkt dat als je je als één team focust op één doel dat het ook kan lukken. De vijfde set werd vol overtuiging gewonnen en met een 3-2 overwinning kunnen de heren van Volley Zuid zich gaan opmaken voor de finale. Daar wacht de kampioen van de Regiodivisie, Udenhout. In de competitie leverde deze confrontaties geen punten op voor Volley Zuid, maar wel hele leuke wedstrijden.

Op 16 mei wordt om 18.00 uur de damesfinale gespeeld, waarna de heren om 20.00 uur acte de presence geven. Locatie is Alblasserdam en dat Volley Zuid twee keer in de finale staat zullen de tegenstanders weten. Beide Volley Zuid teams strijden tegen de kampioen, maar in de beker weet je het nooit. Volley Zuid: Cupfighters!