Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 16

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Simon Vestdijkstraat 12: legaliseren dakkapel;
- Kranenburglaan 28: vernieuwen berging voorzien platdak;
- Nonnenstraat 7: uitbreiden woning en gedeeltelijk wijzigen achtergevel;

- Trompetdreef 24: carport.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Strandboulevard Oost 1: vergroten kiosk;

- Nieuwe Grensweg 50: berging.

Aanvragen om aanlegvergunning is ingekomen voor:
- Ceintuurbaan 2: uitbreiden bestaande parkeerplaatsen.

Aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen voor:
- Sonnevancklaan 2: slopen opstallen verpleeghuis Sonnevanck.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Schippersmeen 107: vernieuwen dakkapel (achter);
- Schippersmeen 109: vernieuwen dakkapel (achter);
- Stationslaan 108: wijzigen gevel (achter);
- Emdenmeen 30: vervangen garage deur door pui;
- Molenstraat 1: dakkapellen.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Stationsplein 1: gedeeltelijk veranderen rijwielstalling;
- Harderhout II fase 2a: 84 woningen;

- De Ruyterlaan 34: dakopbouw;

- Anne Franklaan 5: verdieping;

- Muziekpad: hekwerk rond kunstgrasveld.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Hanekamp 142: tuinhuisje.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 3.6 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 16 april 2009 t/m 6 mei 2009

- Sonnevancklaan 2: vernieuwen gezondheidsgebouw

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel 411 352. Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 19 lid 3 vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand plan:
Ter inzage van: 16 april 2009 t/m 28 mei 2009

- Wijtgraaf 20: hekwerk

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Intrekking milieuvergunning Torsit metaalbewerking

Burgemeester en wethouders hebben een milieuvergunning ingetrokken van Torsit metaalbewerking B.v., Buys Ballotstraat 5a te Harderwijk. Tegen het ontwerp van deze intrekking zijn geen zienswijzen ingediend. De stukken liggen tot en met 28 mei 2009 ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Uitsluitend belanghebbenden die ook tegen het ontwerp van de intrekking zienswijzen hebben ingediend, kunnen binnen de inzagetermijn beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij kunnen de voorzitter van de afdeling ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Milieumelding Newco

Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van Newco metaalbewerking bv, Fahrenheitstraat 2 voor het mechanisch bewerken van metalen en kunststoffen. Voor dit bedrijf gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Fietsenopruimactie station

De burgemeester maakt bekend met toepassing van de artikelen 5 en volgende van boek 5 van het Burgerlijk Wetboek voornemens te zijn, de onbeheerde fietsen die in de periode oktober 2008 âdecember 2008 bij het station in Harderwijk zijn aangetroffen tussen 20 en 24 april 2009 te laten vernietigen. Alvorens daartoe over te gaan worden eigenaren/houders in de gelegenheid gesteld hun eigendom uit de stalling van het station te halen. Eigendom en of houderschap kan worden aangetoond door bijvoorbeeld de bekende fietssleutel die in het slot op de fiets past dan wel op een andere overtuigende manier. Voor meer informatie kunt zich tot 20 april melden bij Stadstoezicht. Stadstoezicht is dagelijks geopend tussen 15.30 en 16.00 uur of is telefonisch te bereiken via tel. 411 333.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Korhoenlaan 1/13: 3 bomen met herplant van 1 boom;
- Korhoenlaan 1/95: 5 bomen met een herplant van 2 bomen;
- Laan der Verenigde Naties 14: 5 bomen/coniferen .

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 28 mei 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 7 april; Parallelweg 26 (onze Woudstee): 18 bomen;
- 8 april; Helmbloemmeen 1 t/m 127: 7 bomen/coniferen; Kajuitmeen 8: 1 boom.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________