Gemeente Purmerend

Raad kiest voor Don Bijl als burgemeester

15 april 2009

De gemeenteraad van Purmerend heeft vanavond besloten de heer mr. D. Bijl voor te dragen voor benoeming als burgemeester van Purmerend. De heer Bijl was eerder waarnemend burgemeester van de gemeente Schermer en is sinds 2002 burgemeester van de gemeente Wijdemeren. De heer Bijl is lid van de VVD.

Naar verwachting zal de minister nog voor het zomerreces een besluit over de voordracht van de gemeenteraad van Purmerend nemen. De nieuwe burgemeester zal dan begin juli kunnen worden geïnstalleerd.

In totaal hebben 18 kandidaten naar de post van burgemeester van de gemeente Purmerend gesolliciteerd.

---

Curriculum Vitae

De heer D. (Don) Bijl (VVD) is sinds 2002 burgemeester van Wijdemeren, een gemeente met ongeveer 24.000 inwoners. Daarvoor was hij vele jaren werkzaam als kabinetchef en hoofd van de afdeling kabinet van de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland. In 2001 verruilde de heer Bijl zijn ambtelijke loopbaan voor een bestuurlijke en werd hij waarnemend burgemeester van Schermer.

De heer Bijl heeft zijn HBS-B diploma gehaald in Beverwijk en studeerde daarna rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van rampenbestrijding.

De heer Bijl is 56 jaar oud en is gehuwd.