Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 16-04-2009

Poging diefstal fietsen

MAARSSEN Een jongen probeerde op woensdagavond 15 april twee fietsen te stelen. Hij werd aangehouden.

Rond 21.00 uur zagen agenten dat een jongen bij de kermis bij de Maarsseveense Plassen met een sleutel een fietsslot probeerde open te maken. Dat mislukte en vervolgens zagen zij dat hij hetzelfde probeerde bij een andere daar vlak in de buurt staande fiets. Ook daar had de fietsendief in spé geen succes. De agenten hielden de verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, aan op verdenking van poging tot diefstal van de twee fietsen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Overleden man aangetroffen

LOENEN AAN DE VECHT Een passant trof op woensdagochtend 15 april een overleden man in een sloot aan.

Rond 12.00 uur fietste een man over de Rijksstraatweg. Daar zag hij dat een man onder een fiets in de sloot lag. Hij kreeg de indruk dat het slachtoffer daar al enige tijd lag. De getuige belde 112 en de hulpdiensten gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse. Het slachtoffer, een 61-jarige man uit Loenen aan de Vecht, bleek inderdaad te zijn overleden.

Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat er geen sprake was van een verkeersongeval of misdrijf. Hij is vermoedelijk op de fiets onwel geworden, is daarbij de berm ingereden en vervolgens in de sloot terecht gekomen.

Tegen portier

WOERDEN Een fietser botste op woensdag 15 april tegen een geopend portier van een auto. Hij raakte gewond.

Rond 12.30 uur parkeerde een 25-jarige automobilist uit Gouda zijn auto op de Utrechtsestraatweg. Hij opende zijn portier om uit te stappen, maar zag daarbij een 21-jarige fietser uit Woerden over het hoofd. De fietser botste tegen het portier en kwam ten val. Hij liep schaafwonden aan armen en benen op en werd voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Verdachte in sloot aangehouden

WOERDEN Agenten hielden een man in de vroege ochtend van woensdag 15 april in een sloot aan.

Rond 04.20 uur meldde een getuige dat twee mannen met een zaklantaarn in tuinen en huizen aan de Monnetlaan aan het schijnen waren. Meerdere agenten gingen met spoed ter plaatse. De getuige stapte op de fiets en ging achter de verdachten aan. Daarbij zag hij dat één van hen er in de richting van de zandafgraving vandoor ging. De getuige wees agenten in die richting en zij gingen achter de verdachte aan. Hij rende over een zandvlakte met de agenten achter zich aan.

Na een zandheuvel raakten zij kort het zicht op de verdachte kwijt, maar zij hoorden vervolgens een plons. Zij liepen naar de sloot en zagen dat de verdachte zich in de sloot probeerde schuil te houden: alleen zijn hoofd stak nog boven het water uit. Een agent sprong in de sloot en hield de verdachte, een 37-jarige Roemeen, aan. Ondanks een onderzoek in de omgeving, werd de tweede verdachte niet meer aangetroffen. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.