Gemeente 's-Hertogenbosch

16-04-2009
Subsidie beschikbaar voor Millenniumdoelen

Vanaf dinsdag 14 april tot vrijdag 15 mei 2009 biedt de gemeente nieuwe subsidiemogelijkheden voor kleinschalige initiaiteven die bijdragen aan het realiseren van de millenniumdoelen.

Op 4 juni 2007 heeft de gemeenteraad de motie millenniumdoelen aangenomen. Het college vindt de millenniumdoelen belangrijk en wil zich inzetten voor de volgende doelen: uitbannen van extreme armoede, alle kinderen naar de basisschool, stimuleren van een duurzaam leefmilieu en eerlijke handel, schuldverlichting en hulp. Bovendien zijn het initiatieven onze gemeente waarbij aandacht wordt besteed aan de bewustwording in de lokale samenleving. Voor het uitvoeren van de motie stelt het college EUR 25.000 beschikbaar. Er is een millennium­ doelencomité opgericht bestaande uit wethouder Eugster en vijf externe personen, die zich betrokken voelen bij de millenniumdoelen.

Nieuwe ronde
Vanaf dinsdag 14 april kunnen inwoners, verenigingen, stichtingen en organisaties voor de tweede keer een subsidie aanvragen voor kleinschalige initiatieven die bijdragen aan het realiseren van de millenniumdoelen. De procedure voor 2009 is gewijzigd. De subsidie­ mogelijkheden zijn uitdrukkelijk bedoeld voor nieuwe initiatieven. De aanvragen kunnen alleen schriftelijk worden ingediend. Een eenvoudig aanvraagformulier is beschikbaar via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl. Ook is het telefonisch aan te vragen bij Jasmin Maslic van de gemeente, tel. (073) 615 93 11. In augustus 2009 maken we bekend welke initiatieven we financieel ondersteunen.

Initiatieven 2008
Op advies van het comité heeft het college in 2008 vier initiatieven financieel ondersteund. Zo zijn een kleuterschool op de Molukken gerenoveerd, een museum voor de lokale kunstenaars in Suriname opgericht, een bus aangeschaft voor gehandicapte kinderen in India en de computers geleverd aan scholen in India. Alle initiatieven zijn met succes afgerond.