Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na autokraak

Politie verzoekt mensen aangifte te doen

Kerkdriel, 16-04-2009 o Woensdagavond heeft de politie in Kerkdriel twee jongens aangehouden die er van worden verdacht inbraken in autos te hebben gepleegd. Ze waren door een getuige gezien bij een autokraak op de Paterstraat in Kerkdriel

De getuige belde de politie nadat hij had hij twee jongens op een fiets had zien wegrijden vanaf de plek waar in een auto was ingebroken. De eigenaar constateerde dat zijn navigatiesysteem was weggenomen. Een andere getuige wist zelfs de naam van een mogelijke verdachte te noemen. Door agenten werd in de omgeving naar de jongens uitgekeken.
Korte tijd later troffen ze in de Nederlandstraat een jongen aan die aan het signalement voldeed. Toen ze de jongen staande hielden maakte die een zeer nerveuze indruk. Toen hem naar een legitimatie werd gevraagd probeerde hij er vandoor te gaan. Ondanks het verzet van de jongen kon hij toch worden aangehouden. Hij had diverse goederen bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Zijn identiteit is nog niet bekend.

Later kon nog een 16-jarige jongen uit Kerkdriel in zijn woning worden aangehouden.

Aangiftes

Bij de politie zijn de afgelopen tijd enkele aangiftes binnen gekomen van inbraak in autos in Kerkdriel en omgeving. De politie verzoekt mensen die ook het slachtoffer zijn geworden maar nog geen aangifte hebben gedaan, om dit alsnog te doen.
(03)

Laatst gewijzigd 16-04-2009 9:42 | © Regio Gelderland-Zuid |