Senternovem

16-04-2009 | Zeven miljoen euro voor watertechnologie

Twee miljoen voor internationale samenwerking

Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven stelt dit jaar zeven miljoen euro beschikbaar voor R&D-projecten binnen het Innovatieprogramma Watertechnologie. Van dit totale budget is twee miljoen euro specifiek bestemd voor internationale samenwerking. De minister wil hiermee innovatie in de Nederlandse watertechnologiesector versterken, waardoor deze sector in het buitenland een stevigere economische positie krijgt.

Voor internationale samenwerking is een aparte module in de subsidieregeling InnoWATOR geopend. Bedrijven kunnen van 11 mei t/m 23 oktober projectvoorstellen indienen. Bij de inschrijving geldt: first come, first served. Uiteraard worden binnenkomende projecten wel op inhoud beoordeeld.
Vijf miljoen euro is bestemd voor nationale
R&D-samenwerkingsverbanden. Deze tender staat nu open en sluit op 3 juli om 18.00 uur.

Het Innovatieprogramma Watertechnologie ligt inmiddels goed op stoom. In de eerdere InnoWATOR tenders zijn ongeveer 45 innovatieve projecten ondersteund, waarvan de eerste resultaten zichtbaar beginnen te worden. Daarnaast zijn inmiddels in het Technologische Top Instituut Watertechnologie tientallen toepassingsgerichte onderzoeken gestart. Sinds een jaar zijn ook de mannen van de WIT (Watertechnologie Innovatie Team) succesvol actief. Dit team gaat met MKB-ondernemers op zoek naar partners, financiers, producenten of benodigde kennis.

Informatiebijeenkomst
Om de sector te informeren over deze nieuwe tenders organiseert SenterNovem samen met het Innovatiebureau Watertechnologie op maandagmiddag 18 mei a.s. een informatiebijeenkomst in het Watermuseum in Arnhem. Tijdens deze bijeenkomst wordt men geïnformeerd over de voorwaarden en spelregels van deze subsidies. Ook is er op die dag de mogelijkheid om mogelijke projectideeën met adviseurs van SenterNovem te bespreken. Tevens zijn enkele "mannen van de WIT" aanwezig. We zullen van de mogelijkheden die het Watermuseum biedt gebruik maken om uw waternetwerk op een ontspannen en toepasselijke wijze te vergroten. Nadere informatie over deze bijeenkomst is binnenkort beschikbaar op de websites www.senternovem.nl/watertechnologie en www.watertechnologie.com

Meer informatie
Het Innovatieprogramma Watertechnologie is eind 2006 van start gegaan en is een initiatief van de Nederlandse watersector dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie over de innoWATOR regeling, de tender en het indienen van een projectidee kunt u vinden
op www.senternovem.nl/watertechnologie.
Meer informatie over het Innovatieprogramma Watertechnologie vindt u op www.innovatieindialoog.nl en www.watertechnologie.com