Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


DB geeft ontwerp Speelbos vrij voor inspraak

16-april-2009

Het Gijsbrecht van Aemstelpark wordt heringericht. Onderdeel van de herinrichting van het Gijsbrecht van Aemstelpark is het deelgebied Speelbos.

Dit deel van het Gijsbrecht van Aemstelpark ligt tussen de van Heenvlietlaan en de Europaboulevard. Naar aanleiding van bespreking in de raad en in klankbordgroepen is het ontwerp uitgewerkt. In het plan is 0,2 ha waterberging opgenomen. Het terrein wordt opgeknapt en ingericht als speelbos en aantrekkelijker gemaakt om te verblijven, met name voor kinderen.

Twee speelplekken
In het Speelbos komen twee speelplekken: één voor kleuters (met teletubbie-heuvels) en één voor wat oudere kinderen met speeltoestellen, strandjes en stapstenen in het water. Al met al worden hier speelplekken gecreëerd die uniek zijn in het stadsdeel en die maken dat dit deel van het park intensiever gebruikt zal gaan worden.

Inspraak ontwerp Speelbos
Het ontwerp is door het dagelijks bestuur vrijgegeven voor inspraak:


* het ontwerp (pdf, 6 MB)

* een reactieformulier (pdf, 30 kB)

Stuur uw reactie op voor 29 april 2009.

Nota van beantwoording
Alle reacties worden meegenomen in een nota van beantwoording. De nota wordt overlegd aan het dagelijks bestuur. De inspraakreacties kunnen eventueel leiden tot een gewijzigd plan dat wederom vastgesteld moet worden.