Gemeente Schouwen-Duiveland


afzuiginstallatie

Brandweergarages krijgen afzuiginstallatie

Publicatiedatum: 16 april 2009
Datum laatst gewijzigd: 16 april 2009

PERSBERICHT

Datum

15 april 2009

H. Verkaart 0111 452 469

BRANDWEERGARAGES KRIJGEN AFZUIGINSTALLATIE UITLAATGASSEN

Deze week is begonnen met het installeren cq aanpassen van een afzuiginstallatie voor uitlaatgassen in acht brandweergarages. Dinsdag 28 april moeten alle installaties in de brandweergarages klaar zijn. Het installeren van deze afzuiginstallaties kost ⬠83.500(inclusief btw).

Volgens de arbo wetgeving moeten de brandweergarages uitgerust zijn met een uitlaatgas afzuiginstallatie. Deze installatie zorgt ervoor dat de uitlaatgassen van de brandweerauto's direct afgezogen worden en zich niet verder in de brandweergarage verspreiden. De brandweergarage in Renesse is al uitgerust met een dergelijke afzuiginstallatie .

Door deze voorziening is het mogelijk om de motor van de brandweerwagen alvast te starten als de brandweermensen zich verkleden. Door deze afzuiginstallatie hebben zij geen last van uitlaatgassen (met vrijkomende roetdeeltjes). Bij het uitrijden van de brandweerauto wordt de afzuigslang automatisch afgekoppeld en blijft de afzuiginstallatie nog een aantal minuten in werking.

Het aanbrengen van een afzuiginstallatie voor uitlaatgassen is een onderdeel van de aanpassing van arbo voorzieningen in de brandweergarages. Dit jaar worden de sanitaire ruimten in de brandweergarages Burgh-Haamstede, Brouwershaven, Kerkwerve, Dreischor en Zierikzee nog aangepast aan de arbo normen.


1 /1