Trots op Nederland

Nieuws

ToNL doet mee aan Tilburgse verkiezingen

TrotsopNederland zal in Tilburg deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010. TrotsopNederland vindt dat het tijd word de Tilburgers te betrekken bij de gemeentepolitiek. Tilburgers hebben zelf uitstekende oplossingen voor bestaande problemen. Deze oplossingen worden onvoldoende opgepakt door de huidige partijen. Die houden veelal vast aan hun traditionele standpunten. Dit alles bleek op een kennismakingsbijeenkomst die dinsdagavond is gehouden voor iedereen uit de gemeente Tilburg die zich heeft aangemeld als vrijwilliger.

Werkgroep
Er is inmiddels een werkgroep geformeerd die de lokale organisatie en de verkiezingscampagne zal gaan organiseren. Hierin zitten zowel personen met als zonder politieke ervaring. Al deze personen kenmerken zich door hun daadkracht en hun wil de kloof tussen de gemeenten en de Tilburgers te dichten. Naast deze werkgroep hebben meer dan 120 mensen uit de gemeente Tilburg zichzelf aangemeld als vrijwilliger. Maar TrotsopNederland is altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zich bijvoorbeeld kanidaat willen stellen of willen ondersteunen bij de opbouw van de organisatie. Deze mensen kunnen zich aanmelden via deze website.

Verkiezingsprogramma
Ook aan het verkiezingsprogramma van TrotsopNederland mogen de Tilburgers meewerken. Dit kan op diverse manieren, zo is er op Hyves een pagina (http://trotsopNLtilburg.hyves.nl) geopend waarop gediscussieerd kan worden. Op korte termijn wordt er een lokale website geopend. Ook op deze website kan door Tilburgers worden meegepraat over politieke onderwerpen. Naast de discussies op internet zal TrotsopNederland Tilburg, in navolging van de landelijke beweging, in het najaar een meedenkdag organiseren. Op deze dag worden alle Tilburgers uitgenodigd om mee te denken over het verkiezingsprogramma van Trots op Nederland Tilburg.

Doelstelling
Net als de landelijke organisatie streeft TrotsopNederland Tilburg er naar deel te nemen aan de coalitie. Alleen op deze wijze kunnen belangrijke veranderingen worden doorgevoerd en kunnen we er voor zorgen dat Tilburgers weer trots kunnen zijn op hun Tilburg!