Microsoft en &Samhoud Beste Werkgevers van Nederland 2009

16/04/2009 09:05

Great Place To Work

E M B A R G O tot 16 april 2009, 21.00 uur

Amsterdam, 16 april 2009- Microsoft en ? zijn uitgeroepen tot Beste Werkgevers van Nederland 2009. Softwarebedrijf Microsoft scoorde in de groep van grote en multinationale ondernemingen het hoogst in het jaarlijks onderzoek naar goed werkgeverschap van Great Place to Work(R) Institute Nederland. Google eindigde op de tweede plaats en ORMIT (management development) werd derde. In de categorie kleine en middelgrote ondernemingen scoorde adviesbureau ? het best, gevolgd door IT-bedrijf Hot ITem en dienstverlener e-office.

Het vertrouwen onder Beste Werkgevers is volgens Great Place to Work(R) Institute Nederland nog nooit zo hoog geweest. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde score van de Trust Index(C) van de Beste Werkgevers is gestegen van 74 procent in 2003 naar 83 procent in 2009, de hoogste score ooit. Dat is des te opmerkelijker, aangezien het onderzoek bij de meeste bedrijven werd uitgevoerd tijdens de financiële crisis in de periode november 2008 - februari 2009. Negen van de tien werknemers geeft bovendien aan dat zij vinden dat ze bij een Great Place to Work(R) werken.

Great Place to Work(R) Institute Nederland reikte de Awards voor Beste Werkgevers donderdagavond uit tijdens een feestelijk event in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het instituut stelt elk jaar in veertig landen lijsten samen van organisaties die in aanmerking komen voor het predicaat Beste Werkgever. Dat gebeurt aan de hand van de Trust Index(C) en de Culture Audit(C). De Trust Index(C) is het wereldwijde medewerkerperceptieonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier in organisaties. De Culture Audit(C) is een evaluatie van het beleid op het gebied van goed werkgeverschap. De beste organisaties hebben tevens de kans zich te plaatsen voor lijst van Best Workplaces in Europe die op 20 mei in Wenen bekend wordt gemaakt.

Naast de Awards voor Beste Werkgevers waren er ook Special Awards voor bedrijven die zich specifiek onderscheiden. Hot ITem ontving een onderscheiding voor integriteit van het management, e-office kreeg een Award voor samenwerking tussen management en medewerkers en ORMIT werd beloond voor haar ontwikkelingsmogelijkheden.

Tijdens de bijeenkomst in de Westergasfabriek kregen directies en HR-managers via inspirerende sessies en ontmoetingen donderdag waardevolle informatie over de mogelijkheden om met hun bedrijf een Great Place to Work(R) te worden. Zo kwam onder meer aan de orde hoe zij een hoger niveau van loyaliteit bereiken en hoe zij met de juiste mensen een hoge mate van productiviteit en winstgevendheid kunnen behalen.

Ook was er veel aandacht voor manieren om uitstroom en verzuim laag te houden, om gekwalificeerde sollicitaties te krijgen op specifieke vacatures en om vorm te geven aan een eigen identiteit van organisaties.

Het Great Place to Work(R) Institute ondersteunt organisaties bij hun ontwikkeling van goed werkgeverschap met als doel vitale mensen, gezonde organisaties en een betere samenleving. Het instituut, een initiatief vanuit de VS dat inmiddels actief is in 40 landen en in Europa in 2002 werd geïnitieerd door de Europese Commissie, maakt daarbij gebruik van een wereldwijd netwerk van kennisinstituten en 20 jaar empirisch onderzoek.





http://www.greatplacetowork.nl