AXA IM bundelt kwalitatieve aandelenexpertise onder naam Framlington

16/04/2009 09:56

Forman Investor Relations

AXA Investment Managers (AXA IM) heeft bekend gemaakt dat de teams van AXA Framlington, Equity Convictions en Talents worden samengevoegd en voortaan onder één merknaam, AXA Framlington, gaan opereren. Doel hiervan is het groeipotentieel van deze teams volledig te benutten.

AXA IM kan hierdoor effectiever gebruikmaken van de gezamenlijke kracht van de competenties van haar teams voor aandelenbeleggingen en haar productaanbod wereldwijd duidelijk profileren.

Dominique Carrel-Billiard, CEO van AXA IM: "Dankzij dit initiatief bieden wij onze aandelenproducten thans aan onder twee duidelijk herkenbare merken: AXA Rosenberg voor het kwantitatieve perspectief van beleggen in aandelen en het nieuwe, geïntegreerde AXA Framlington voor het kwalitatieve perspectief. Op deze manier versterken wij ons multi-expert model, zodat AXA IM haar klanten schaalgrootte, diversificatie en flexibiliteit kan bieden. Aspecten die in het huidige klimaat van cruciaal belang zijn gebleken."

AXA IM gaat voortbouwen op de bestaande synergieën en gemeenschappelijke beleggingsfilosofieën tussen de drie bedrijfsonderdelen. De uitwisseling van ideeën zal de teams sterker maken, terwijl de fondsbeheerders hun specialisatie en het volledige eigendom van de afzonderlijke portefeuilles behouden. De nieuwe structuur wordt ingebed in het multi-expert model van AXA IM, zodat geprofiteerd kan worden van het robuuste risicobeheer en de distributiekracht van AXA IM.

Stephane Prunet, Global Head Equities bij AXA IM: "Door de analytische expertise van onze aandelenspecialisten te bundelen, verdiepen wij het collectieve inzicht in beleggen en faciliteren wij de ontwikkeling van innovatieve strategieën. Dit is van essentieel belang om onze klanten te laten inspelen op de huidige marktomstandigheden en de kansen die dit momenteel biedt. Ik ben ervan overtuigd dat wij, door een stimulerende werkomgeving en bedrijfscultuur te creëren, de beste aandelenspecialisten kunnen aantrekken c.q. behouden."

De beleggingsteams blijven gevestigd in Parijs en Londen. Zij worden gestructureerd op basis van een reeks kern-, thematische en gediversifieerde aandelenstrategieën. Alle fondsen in Europa zullen uiteindelijk onder de naam AXA WF Framlington worden aangeboden.

AXA Investment Managers (AXA IM)

AXA Investment Managers is een multi-expert vermogensbeheerder, een 100%-dochteronderneming van de groep AXA, wereldleider in financiële bescherming. AXA IM is met 487 miljard euro beheerd vermogen (eind februari 2009) een van de grootste in Europa gevestigde vermogensbeheerders. De groep telt meer dan 3.000 medewerkers wereldwijd en biedt haar klanten producten en beleggingsoplossingen aan in 22 landen.

Bezoek onze website: www.axa-im.nl





http://www.axa-im.nl