Politie Groningen

Donderdag 16 april 2009

Provincie Groningen, 16-04-2009

Stadskanaal: Musselkanaalster opstandig bij aanhouding

De politie heeft woensdagmiddag in Stadskanaal een 21-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. Agenten zagen de Musselkanaalster in de Hoveniersweg en wisten dat hij nog een gevangenisstraf uit moest zitten. Toen de politiemensen hem aanspraken werd de verdachte direct opstandig. Hij sloeg wild om zich heen. Een van de dienders raakte daarbij gewond aan zijn ribben. De 21-jarige is in de boeien geslagen en naar het cellencomplex gebracht.

Stadskanaal: vervelende dronkeman aangehouden

De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat een man zich vervelend zou gedragen op het Willem Diemerplein. De 29-jarige inwoner van Musselkanaal was onder invloed van alcohol en viel winkelend publiek lastig. Toen agenten hem adviseerden weg te gaan liep de man naar de Havenkade en ging bij verbaasde ouderen in de tuin zitten. Toen een bromfiets aan kwam rijden ging hij achterop zitten. De bromfietser reed vervolgens naar de agenten om hem over te dragen. De Musselkanaalster is meegenomen en is ter ontnuchtering ingesloten.

Stadskanaal/Appingedam: bromfietscontrole

De politie heeft woensdagmiddag in Stadskanaal diverse bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden vijf bekeuringen uitgedeeld. In drie gevallen ging het om het niet dragen van een helm. Eén bromfietser wist er tijdens de controle vandoor te gaan. Agenten beschikken over het kenteken van de plof en zullen per post een bekeuring toesturen.

In Appingedam werd een 22-jarige bromfietsbestuurder uit die plaats bekeurd. De man reed door de Pieter Ijbemastraat toen agenten hem zagen rijden. De Damster en zijn passagier droegen geen helm. Ook was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: gewelddadige overval

De politie doet onderzoek naar een gewelddadige overval op de Ripperdalaan in Groningen. Een 37-jarige inwoner van Midwolda liep woensdagmiddag een horecagelegenheid uit toen hij met een slagwapen werd neergeslagen. Hij was voor zijn werk in het café en wilde net enkele goederen in zijn auto zetten. De verdachte, die zijn gezicht bedekt hield, ging er na de overval rennend vandoor in de richting van de Klaprooslaan. Een getuige zag hem via een sloot ontkomen. De overvallen heeft vermoedelijk geen kans gezien kostbare spullen mee te nemen. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Getuigen die meer informatie hebben over het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: Stadjer rijdt zonder rijbewijs

Een 24-jarige Stadjer is woensdagmiddag aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Een agent reed de man tegemoet op de Laan Corpus den Hoorn. Hij kende de man nog van twee weken geleden, omdat hij hem toen bekeurd had voor het rijden zonder rijbewijs. De Groninger kreeg een stopteken en werd aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Hij bekende en na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wehe den Hoorn: hennepplantage opgerold

De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Mernaweg een hennepplantage opgerold. De politie kwam de plantage op het spoor na een tip. In totaal werden op een zolder in een schuur 152 planten aangetroffen. Ook de kweekapparatuur zoals lampen, filters en kweekbakken waren aanwezig. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.