CDA afdeling Gelderland


Uitstel Beheerplannen Natura 2000-gebieden

---

CDA Gelderland: Ammoniakproblematiek te gecompliceerd

De Raad van State heeft op 1 april een uitspraak gedaan over de toepassing van de Natuurbeschermingswet. Die uitspraak leidde tot grote onduidelijkheid over de manier waarop bedrijfsontwikkelingen nabij Natura 2000-gebieden moeten worden beoordeeld.

Deadline

De Minister van LNV heeft eerder toegezegd te wachten met het aanwijzen van Natura 2000-gebieden totdat de Provincie de haal- en betaalbaarheid van de natuurdoelen heeft beschreven in de beheerplannen. De Provincies hebben hiervoor een deadline tot 1 september 2009.

Uitstel

CDA-Statenlid Peter van Boheemen: âMet de onduidelijkheid over het oplossen van de ammoniakproblematiek kan die deadline van 1 september niet gehaald worden.â

Gedeputeerde Keereweer heeft in de Provinciale Staten van 15 april de toezegging gedaan dat hij bij de Minister van LNV om uitstel zal bedingen als het Rijk onvoldoende handreikingen doet om de ammoniakproblematiek op te lossen. Hij verwacht dat de andere Provincies zich daarbij aansluiten.

Van Boheemen: âDe CDA Statenfractie is bijzonder verheugd over de toezegging van Gedeputeerde Keereweer omdat natuurdoelen pas moeten, en kunnen, worden vastgelegd als de haalbaar- en betaalbaarheid zijn aangetoondâ.

Voor meer informatie over Beheerplannen Natura 2000 in Gelderland kunt u contact opnemen met:
Dhr. Peter van Boheemen,
namens de CDA Statenfractie,
06-53 42 72 38

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 16-4-2009