Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 16-04-2009

Fiets in gracht

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 april twee mannen aangehouden omdat zij fietsen vanaf de gracht naar beneden hadden gegooid.

Via het cameratoezicht werd omstreeks 04.10 uur gezien dat twee mannen fietsen naar beneden aan het gooien waren. Ter plaatse troffen agenten ter hoogte van de Viebrug twee mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Eén van de twee mannen, een

19-jarige man uit Oosterhout, had een fiets in het water en op de werf gegooid. De andere man had staan kijken, maar deed niets om zijn vriend te laten stoppen. Beiden werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snorfietser onder invloed

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Rond 22.10 uur kreeg de politie een melding dat op de Oosterkade een snorfietser was doorgereden nadat een kleine aanrijding was ontstaat. De 36-jarige man uit Utrecht werd op de brug van het Ledig Erf aan de kant gezet. De man was zichtbaar onder invloed en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 770 ug/l uit. Het rijbewijs werd ingenomen en hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis.

Hennepkwekerijtje aangetroffen

UTRECHT In een box aan het Herderplein heeft de politie woensdagmorgen een kleine hennepkwekerij aangetroffen.

Door een getuige werd de politie gewaarschuwd omdat hij het vermoeden had dat er een hennepkwekerij in een box onder een flat aan het Herderplein aanwezig was. Ter plaatse troffen agenten in de box een kleine kwekerij aan. In totaal werden 48 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal via de buren afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Man overleden na val

UTRECHT Woensdagmiddag kwam een man om het leven nadat hij op een bouwterrein gevallen was.

De politie kreeg omstreeks 14.15 uur een melding dat een man gevallen was en hierbij ernstige gewond geraakt was. Ter plaatse bleek dat de man van ongeveer 3 meter naar beneden gevallen was op een betonnen plaat. Hierbij had hij ernstig hoofdletsel opgelopen.

De traumaheli werd opgeroepen maar kon in de lucht onverrichter zake weer naar huis, omdat het slachtoffer onder begeleiding van motoragenten per ambulance, naar het UMC in Utrecht werd overgebracht. Hier overleed hij later op de dag aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.