Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 16 april 2009

* VROUW AANGEHOUDEN NA VERNIELING RUIT
ROTTERDAM BLIJDORP - Politiepersoneel van het district Noord hield woensdagmiddag een vrouw aan. De 59-jarige inwoonster van Delft vernielde rond half vier de ruit van een woning aan de Sonmansstraat. Dit werd bij de politie gemeld. Agenten waren vervolgens snel aanwezig om de vrouw aan te houden en over te brengen naar het politiebureau voor verhoor.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 32-jarige Rotterdammer is woensdagavond op het metrostation Voorschoterlaan aangehouden voor vernieling. Kort ervoor had de man bij een woning aan de Vredehof een ruit vernield. Dit werd door een oplettende getuige gezien die een goed signalement doorgaf. Politieagenten stelden een onderzoek in en troffen de man op het metrostation aan. Hij is aangehouden en ingesloten.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BEDREIGING VROUW

ROTTERDAM-ZUID / OUD CHARLOIS - De politie heeft woensdagmiddag rond kwart voor drie in een woning aan de Clemensstraat een 57-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het bedreigen van zijn vrouw.
De man bedreigde zijn 56-jarige vrouw met een kapmes. Gealarmeerde politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden hem aan in de woning. Zij brachten hem over naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen. De Rotterdammer kreeg een huisverbod opgelegd.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Bromfietsers die verkeersregels overtreden zorgen regelmatig voor gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken heeft de politie Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met de politie van Hollands-Midden op diverse locaties in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel bromfietsen gecontroleerd.
In totaal werden er tussen twee uur 's middags en elf uur 's avonds 20 bekeuringen uitgeschreven op de Laan van Dada en de Ommoordseweg in Rotterdam. In Nieuwerkerk controleerden agenten passerende bromfietsers op de Iersestraat.
Voornamelijk het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid (9) en het niet tonen van een kentekenbewijs (5) werden bekeurd. Daarnaast kregen bromfietsers die: niet op de juiste rijbaan reden, geen helm droegen en hun rijbewijs niet toonden een bekeuring.
In drie gevallen werd er een kentekenbewijs ingenomen. Eén persoon werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. In dit geval wordt er onderzoek ingesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiepersoneel heeft woensdagavond een 30-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld.
De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 34-jarige vriendin. Hierbij zou hij haar meerdere malen hebben geslagen en hebben bedreigd met de dood.
De Rotterdammer is nabij de woning van de vrouw op de Feijenoorddijk aangehouden.


* MAN AANGEHOUDEN NA INGOOIEN RUIT
Politieagenten van het district Oost hielden woensdagavond een man aan. De 32-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het ingooien van de ruit van een woning aan de Vredehofweg. Een getuige zag dit rond acht uur gebeuren en waarschuwde de politie. Agenten waren snel aanwezig en met het gegeven signalement werd een onderzoek ingesteld. In metrostation Voorschoterlaan troffen de agenten de verdachte aan.
Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE EN RET HOUDEN CONTROLE
Om de overlast in het openbaar vervoer tegen te gaan hielden politieagenten en personeel van de RET woensdagmiddag een controle.
Tussen kwart voor twee en vier uur is in tramlijn 25 ter hoogte van Randstadrailstation 'Melanchtonweg' gecontroleerd. In totaal kregen 50 personen een bekeuring omdat ze zonder geldig vervoersbewijs reisden. Vier reizigers kregen een bekeuring omdat ze niet na de eerste keer vragen hun identiteitsbewijs wilden tonen. Uit onderzoek bleek dat ze het wel bij zich hadden maar gewoon niet wilden geven. Negen hadden helemaal geen identiteitsbewijs bij zich.
Een 12-jarige jongen is aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal en is door zijn ouders opgehaald. Een man, die ook geen geldig vervoersbewijs had bleek sinds 2007 illegaal in ons land te verblijven. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.


* MAN ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Een 27-jarige man uit Spijkenisse is woensdagmiddag zwaar gewond geraakt na een aanrijding op de Tong. Het slachtoffer, belader van een vrachtwagen, kwam onder de achteruit rijdende vrachtwagen terecht. De man is vermoedelijk gestruikeld of hij heeft de vrachtwagen niet aan zien komen. Hij liep hierbij zware verwondingen op en werd met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een verbrijzelde bekken, heupen en bovenbenen op. De Verkeerspolitie heeft een nader sporenonderzoek verricht en getuigen zijn verhoord. De Arbeidsinspectie is eveneens op de hoogte gebracht voor een nader onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR BEDREIGING: VERDACHTE AANGEHOUDEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel hield woensdagavond een man aan. De 20-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het bedreigen van medewerkers van de RET. Rond half zeven werd een bedreiging, mogelijk met steekwapen, gemeld. Deze vond plaats op het metrostation Parkweg. De medewerkers raakten hierbij niet gewond. De RET-medewerker sprak de man aan nadat de verdachte, vermoedelijk onjuist gebruik had gemaakt van het toegangpoortje. De verdachte stapte na de bedreiging in de metro richting Spijkenisse. Deze metro is vervolgens stilgezet. De Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* POLITIE HOUDT APV- EN ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft in samenwerking met de Belastingdienst op woensdagmiddag- en avond diverse controles gehouden in de Tarwewijk en in Pendrecht.
De Belastingdienst voerde in totaal 1050 scans uit. Dit leverde 31 hits op. In totaal inde zij een geldbedrag van 2619 euro. In drie gevallen werd een voertuig in beslag genomen. Tevens werd op de Bart Jungeriusstraat een alcoholactie gehouden. Hierbij werden 59 bestuurders gecontroleerd. In twee gevallen werd een bekeuring gegeven voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie stelde verder diverse overtredingen voor onder andere foutief parkeren, het rijden door een rood verkeerslicht, verkeerd voorsorteren, niet-handsfree bellen tijdens het rijden, het niet dragen van een gordel, wildplassen, het niet volgen van de juiste rijrichting en het rijden met een scooter in het Zuiderpark. In totaal inde agenten een bedrag van 562,50 euro aan openstaande boetes.

Woensdag 15 april 2009


* ACHTERVOLGING EN DRIE AANHOUDINGEN NA OVERVAL

ROTTERDAM-RIJNMOND / ROTTERDAM-WEST / ROTTERDAM-ZUID -

Politiemensen van de regio Rotterdam - Rijnmond hebben, na een achtervolging, drie mannen aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een overval op een juwelier, die ze kort daarvoor hadden gepleegd.
Woensdagmiddag rond tien over twaalf kreeg de politie melding van een overval op een juwelier aan de 1e Middellandstraat. Drie mannen stapten de winkel binnen, vernielden een aantal vitrines en renden met een hoeveelheid sieraden de zaak uit. Tijdens hun vlucht ontstond er nog een korte vechtpartij met een getuige. Een deel van de buit viel op straat.

Achtervolging
In de Josephstraat stapten de daders in een auto en reden met hoge snelheid weg. Diverse oplettende getuigen hadden de politie gebeld en daardoor startte de achtervolging. Politieauto's zijn ondermeer gepositioneerd bij de Willemsbrug en de Erasmusbrug. De vluchtauto werd ook getraceerd door medewerkers van Cameratoezicht. Schoten gelost
De auto reed over de Erasmusbrug, richting Rotterdam-zuid. In de omgeving van de Persoonshaven is één verdachte uit de auto gestapt. Hij is direct aangehouden. De auto reed verder en werd op de Persoonsdam tot staan gebracht (klemgereden) en omsingeld door diverse politie-eenheden. Daarbij heeft de vluchtende auto diverse personenauto's geraakt. Tijdens de achtervolging zijn er vanuit de vluchtauto schoten afgevuurd richting een politiebus, waardoor de voorruit beschadigde. Agenten hebben hierop teruggeschoten. Vuurwapen
Bij de arrestatie is een waarschuwingsschot gelost en zijn twee verdachten uit de auto gehaald en aangehouden. De drie arrestanten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Diverse getuigen zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. Slachtofferhulp wordt aangeboden. De politie onderzoekt de toedracht en heeft camerabeelden veiliggesteld. In de auto hebben agenten ondermeer een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. een inbraak.
Rond negen uur meldde een oplettende voorbijganger dat er ingebroken werd bij een woning aan de Marconistraat. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Aangekomen bij de betreffende woning bleek de voordeur inderdaad geopend te zijn op een niet-reguliere-manier.
Al snel werd duidelijk dat er nog personen in de woning aanwezig waren, hierop werd de woning omsingeld. De verdachten wilden via de achterkant het pand verlaten. Eén van hen, een 16-jarige Rotterdammer, probeerde zich te verstoppen in de tuin. De twee anderen, een evenoude Schiedammer en een 17-jarige Rotterdammer, klommen via het balkon naar een nabijgelegen woning. Zij werden deze woning uitgepraat door agenten en vervolgens aangehouden. Het jonge drietal is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. hygiënevoorschriften en maakte voor dit laatste ook een aantal
* JONGE AUTOKRAKER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE

MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van autokraak. Maandagochtend vroeg rond half drie kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er twee jongens op de Merellaan zich verdacht ophielden bij de auto's. Agenten gingen daarop naar de straat en liepen naar de locatie waar de personen zouden zijn. Van de andere kant reed een politieauto naar de jongens toe. De verdachten bukten toen ze de auto zagen rijden en verstopten zich. Dit zagen de politiemensen die van de andere kant aankwamen. Na een achtervolging hielden ze één van de twee verdachten aan; een 14-jarige jongen uit 's-Gravenhage. Bij zijn arrestatie gooide de jongen nog een schroevendraaier weg. De andere wist te ontkomen. In de omgeving zagen agenten dat bij acht auto's het raampje was ingeslagen. De familie van de verdachte is op de hoogte gebracht. De politie is op zoek naar de tweede verdachte en onderzoekt de toedracht.
Getuigenoproep
De recherche van district Waterweg-Noord vraagt getuigen, dan wel mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.