Transavia

beleid transavia.com met betrekking tot de brandstoftoeslag

16 april 2009

Als u een vliegticket boekt naar een van de lijndienstbestemmingen van transavia.com, betaalt u brandstoftoeslag. Het maakt daarbij niet uit of u het ticket boekt via onze website, het call centre of bij uw reisbureau. De brandstoftoeslag zit in de totaalprijs van uw vliegticket. Daarbij geldt: hoe verder u vliegt, hoe hoger de toeslag.

hoe wordt de brandstoftoeslag berekend?
transavia.com heeft een vast systeem om stijgingen en dalingen van de olieprijs in de brandstoftoeslag door te berekenen. Telkens als de olieprijs 10 dollar stijgt of daalt, wordt een periode van 30 dagen aangehouden. Na die periode wordt de brandstoftoeslag naar boven of naar beneden bijgesteld.

nooit een naheffing
U betaalt altijd de prijs van de brandstoftoeslag die geldt op het moment dat u uw vliegticket boekt. Als u een ticket heeft geboekt en de brandstoftoeslag stijgt daarna, dan krijgt u dus nooit een naheffing. Als de brandstoftoeslag daalt, geldt hetzelfde (maar dan omgekeerd): u ontvangt op een reeds gemaakte boeking geen restitutie van de brandstoftoeslag.

brandstoftoeslag bij pakketreizen
De hierboven beschreven veranderingen in de brandstoftoeslag zijn niet van toepassing op pakketreizen, waarbij de vlucht van transavia.com deel uitmaakt van de reis die de touroperator heeft samengesteld. Bij pakketreizen zijn de brandstofkosten meegenomen in de contracten die transavia.com met touroperators voor het hele seizoen afsluit.


-
Â