Politie Hollands Midden

Datum: 16 april 2009

Hillegom Man rent weg na controle De politie heeft donderdag 16 april rond 03.45 uur een 22 jarige man uit Veenendaal aangehouden na een controle. De man was passagier van een automobilist toen surveillerende agenten de bestuurder een stopteken gaven voor een controle. Nadat de auto tot stilstand was gekomen op de Willem Alexanderheem, een doodlopende weg, stapte de bestuurder uit het voertuig en rende weg. Vanwege vele inbraken in de Duin- en Bollenstreek en het vluchtgedrag van de bestuurder, werd de passagier aangehouden. De bestuurder wist na een achtervolging te ontkomen. In de auto werden naast handschoenen ook een schroevendraaier en een zaklamp aangetroffen.

Voorschoten Lege pallets vanaf terrein gestolen Woensdag 15 april zijn ongeveer vijftig lege pallets vanaf het terrein van Intratuin weggenomen. De diefstal gebeurde tussen 10.15 en 11.00 uur. Een medewerker had de pallets op het terrein gezet en zag rond 11.00 uur dat deze opeens verdwenen waren. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Verdachten van diefstal aangehouden De politie heeft woensdagmiddag 15 april vier Leidenaren van 17, 19 en 20 (2) aangehouden op verdenking van diefstal van een fles whisky uit een winkel aan het Bevrijdingsplein. De vier waren na de diefstal weggereden in een auto. Agenten hadden kort voor de aanhouding de bestuurder van de auto bekeurd omdat zijn auto dubbel geparkeerd stond voor een invalidenparkeerplaats. Nadat de vier na de bekeuring waren weggereden kregen de agenten te horen van de winkel dat de mannen zojuist diefstal hadden gepleegd. De vier werden op de Vijf Meilaan aangehouden.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Fietsster gevallen Een 13 jarige Rotterdamse is woensdag 15 april om 14.45 uur lelijk ten val gekomen met haar fiets. De Rotterdamse fietste over de Wilg en wilde rechtsaf slaan terwijl een vriendin die naast haar reed rechtdoor ging. De Rotterdamse kwam hierdoor ten val en werd voor controle overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis.

Gouda Poging beroving fiets Een 43 jarige Gouwenaar heeft aangifte gedaan van poging beroving van zijn fiets. De man fietste rond middernacht van woensdag 15 op donderdag 16 april over de Achterwillenseweg toen er twee personen op een scooter naast hem kwamen rijden. Volgens de bijrijder hadden ze een lekke band en wilde met de Gouwenaar meerijden. De Gouwenaar zag dat de band niet lek was en vertrouwde het niet toen hij bij zijn arm werd tegengehouden. De Gouwenaar keerde om om weg te fietsen omdat hij vermoedde dat hij beroofd zou worden. Bij het wegfietsen viel de Gouwenaar op de grond waarna de jongens wegreden via de Goudse Houtsingel in de richting van de Breevaart.

--- einde berichten ---
---