FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Potorchidee

FLORAHOLLAND (16 april 2009) - L. Sassen heeft tijdens de vergadering op 9 april 2009 de marktontwikkelingen 2009 t/m week 12 gepresenteerd. Over het algemeen zijn de aantallen toegenomen, de gemiddelde prijzen zijn fors lager. Ook bij potorchidee heeft de export veel last van de economische situatie in de wereld en de koers van de euro ten opzichte van de valuta in de groeimarkten.

Vervolgens is er gesproken over de ontwikkelingen in de toekomst. In 2008 heeft de FPC een uitgebreide sessie gehad waar de kansen en bedreigingen van Potorchidee besproken zijn. Een zelfde analyse is ook intern behandeld. Deze analyse dient als basis voor een marketingplan en ontwikkeling van gerichte activiteiten.

A-J. Steenbeek was in de vergadering aanwezig en gaf een toelichting over zijn nieuwe functie.

De activiteiten van Steenbeek richten zich op het specifiek stimuleren van de afzet van Orchideeen via FloraHolland Connect. Organisatie van verschillende activiteiten zoals een Orchideeen-plaza en de ontwikkeling van maatwerkdiensten.

De kwaliteitcommissie is onlangs bij elkaar geweest en heeft enkele wijzigingen in de productspecificaties voorgesteld. De FPC neemt kennis van deze wijzigingen, maar kan zich niet in alle punten vinden.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op 16 juli 2009.