Partij voor de Vrijheid (PVV)

Fraude in tuinbouw om gezinshereniging - Kamervragen donderdag 16 april 2009
Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Justitie over het bericht dat fraude wordt gepleegd om gezinsmigratie mogelijk te maken.


1.
Bent u bekend met het bericht "OM: Fraude in tuinbouw om gezinshereniging"? (*)


2.
Is het waar dat vele tuinbouwmedewerkers met de hulp van een administratiekantoor en Turkse uitzendbureaus via valsheid in geschrifte familieleden naar Nederland hebben kunnen halen?


3.
Hoeveel vreemdelingen zijn door middel van deze fraude naar Nederland gekomen en om hoeveel verblijfsgevers gaat het in totaal?


4.
Bent u bereid om deze op frauduleuze wijze verkregen verblijfsvergunningen onmiddellijk in te trekken en de betreffende vreemdelingen onmiddellijk uit Nederland te verwijderen? Zo neen, waarom niet?


5.
Bent u voorts bereid om de verblijfsgevers in deze zaken te vervolgen en te bewerkstelligen dat zij in de toekomst nooit meer familieleden naar Nederland kunnen halen in het kader van gezinshereniging of gezinsvorming? Zo neen, waarom niet?


6.
Deelt u de mening dat uit het gebeurde blijkt dat nog altijd te gemakkelijk gefraudeerd kan worden met inkomensgegevens teneinde immigratie mogelijk te maken en bent u tevens met mij van mening dat de controle op de inkomenseis fors dient te worden aangescherpt? Zo neen, waarom niet?

(*) Algemeen Dagblad d.d. 8 april 2009