Partij voor de Vrijheid (PVV)

Megabedrog gezinsmigranten door slechte controle IND donderdag 16 april 2009
De PVV is onthutst over het bericht dat volgens het OM honderden tuinbouwmedewerkers er in samenwerking met een administratiekantoor en Turkse uitzendbureaus via valsheid in geschrifte in zijn geslaagd om familieleden naar Nederland te halen. Door middel van valse facturen maakten de medewerkers de IND wijs dat zij genoeg verdienden om in aanmerking te komen voor gezinshereniging.

"Hieruit blijkt opnieuw dat de controle op inkomensgegevens in het kader van gezinsmigratie een farce is", aldus PVV-Kamerlid Sietse Fritsma. "De IND laat zich zand in de ogen strooien en controleert bij lange na niet streng genoeg of de inkomensgegevens wel kloppen".

De PVV eist van de staatssecretaris van Justitie niet alleen dat de op frauduleuze wijze verkregen verblijfsvergunningen direct worden ingetrokken en dat de betreffende vreemdelingen onmiddellijk uit Nederland worden verwijderd, maar eveneens dat de tuinbouwmedewerkers die zich aan fraude schuldig hebben gemaakt nooit meer familieleden naar Nederland kunnen halen.