Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 april 2009

Aanhouding na onderzoek mishandeling

Haaksbergen

Zondagmorgen 29 maart jl. werd een jongen uit en in Haaksbergen dusdanig in zijn gezicht geslagen dat hij daarvoor in het ziekenhuis is opgenomen en is geopereerd. Na onderzoek kon woensdag 15 april een jeugdige plaatsgenoot worden aangehouden.

Dinsdag 31 maart meldde een thans 17-jarige jongen uit Haaksbergen zich bij het politiebureau in zijn woonplaats om aangifte van mishandeling te doen. Op een fietspad tussen de Albert Cuyplaan en De Volmer in Haaksbergen had hij na een woordenwisseling een harde klap in zijn gezicht gekregen van een andere jongen. Later bleek dat zijn kaak was gebroken en hiervoor is hij opgenomen in het ziekenhuis waar hij op 1 april is geopereerd.

Een aangifte werd op 31 maart opgenomen en een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werd op woensdag 15 april met toestemming van de jeugdofficier van justitie een 15-jarige jongen uit Haaksbergen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de mishandeling te hebben gepleegd. In de loop van de woensdag is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld en hij zal vrijdag de 17e bij de officier van justitie worden voorgeleid. (09-036522)

Winkeldieven aangehouden

Rijssen

Woensdagmorgen 15 april zijn in Rijssen een man uit Oss en een vrouw uit Nijmegen aangehouden. Zij worden ervan verdacht meerdere winkeldiefstallen gedurende een langere periode te hebben gepleegd.

Surveillerende politiemensen viel woensdagmorgen 15 april omstreeks 11.10 uur het gedrag op van een man en een vrouw toen deze de surveillanceauto in het oog kregen op de Walstraat in Rijssen. Ze stonden bij een auto en liepen daarop weer weg. Navraag leerde dat de betrokken auto als aandachtvestiging gesignaleerd stond voor het gebruik bij winkeldiefstallen. Na even wachten verschenen de man en de vrouw weer bij de auto waarop ze werden gecontroleerd. Bleek te gaan om een 36-jarige man uit Oss en een 27-jarige vrouw uit Nijmegen.

Bij controle bleek dat de man kon worden aangehouden voor een onderzoek in Brabant. Dit werd gedaan en omdat de vrouw zich niet kon identificeren werd ook zij aangehouden. Aan het bureau werd een nader onderzoek ingesteld en werd bij de fouillering van de man onder zijn kleding een hoeveelheid kleding aangetroffen met prijskaartjes en kleerhangers. Hierop werd de auto onderzocht en hierin werd een vuilniszak vol met kleding gevonden ook nog voorzien van hangers en prijskaartjes. Beide personen zijn in de loop van de woensdag voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zullen vrijdag de 17e bij justitie worden voorgeleid. Uit het onderzoek zal duidelijk moeten worden waar de aangetroffen kleding allemaal is ontvreemd. Wel is ondertussen duidelijk dat de twee zich vermoedelijk al gedurende langere tijd op redelijk grote schaal schuldig hebben gemaakt aan het plegen van winkeldiefstal. (09-043272)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Man loopt met fiets waarvan achterwiel omhoog wordt gehouden. Aangehouden nadat bleek dat de fiets was ontvreemd.

Donderdagmorgen 16 april om ongeveer 00.40 uur zagen politiemensen op de Tromplaan in Enschede een man lopen met een fiets. Het achterwiel van de fiets werd omhoog gehouden en e.e.a. werd gecontroleerd. In eerste instantie hing de man, een 33-jarige Enschedeer, een verhaal op als zou de fiets van zijn vriendin zijn. Na wat doorvragen kwam het hoge woord eruit en bekende hij de fiets even daarvoor te hebben weggenomen vanaf de Oude Markt in de Enschede binnenstad. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. Hij wordt afgehoord en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (09-043612)

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Almelo

Bij een controle bleek donderdagmorgen om ongeveer 00.55 uur dat een 43-jarige automobilist uit Manderveen onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen verkeerde. De man werd rijdend in zijn auto aangetroffen op de Bornerbroeksestraat in Almelo en aan het bureau wees de ademanalyse 1.64 promille uit. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen en zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-043609)

Fietster gewond bij aanrijding, automobilist rijdt te hard

Hengelo

Een mevrouw uit Hengelo is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in haar woonplaats. Uit onderzoek bleek dat de automobilist die haar aanreed te hard had gereden.

Woensdagmiddag even na twaalf uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Industriestraat - Christiaan Huygenslaan in Hengelo. Een 73-jarige Hengelose mevrouw stak op haar fiets vanaf de Christiaan Huygenslaan de kruising met de Industriestraat over. Over de Industriestraat in de richting van de Breemarsweg kwam een naar later bleek 20-jarige Enschedeer in zijn auto aanrijden. Er ontstond een aanrijding en de 73-jarige raakte dusdanig gewond dat zij met een ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politiemensen die als eerste ter plaatse kwamen constateerden dat er een lang remspoor van de auto van de 20-jarige aanwezig was, waarbij het vermoeden bestond dat hij wel eens te hard gereden zou kunnen hebben. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente kwam ter plaatse en deed onderzoek. Hieruit bleek dat de 20-jarige heeft gereden met een snelheid van rond de 80 km per uur, daar waar 50 is toegestaan. Proces-verbaal wordt er tegen hem opgemaakt. (09-043264)

Integrale handhavingsdag, Zuid Berghuizen kleurt blauw Oldenzaal
Op woensdag 15 april vond er voor de tweede keer een integrale handhavingsdag plaats in Zuid Berghuizen in Oldenzaal. Het doel van deze dag is om te handhaven op ergernissen van wijkbewoners die in wijkspreekuren of in de wijkscans naar voren zijn gekomen.

Controleplekken
Tussen 07.00 en 21.00 uur is er op verschillende plekken in en rondom de wijk gecontroleerd. Bijvoorbeeld op overtredingen m.b.t.: . Eenrichtingsverkeer A. Brouwerstraat; . Eenrichtingsverkeer Ruisdaelstraat; . Eenrichtingverkeer Buizerdstraat; . Schooljeugd Losser Oldenzaal e.o.; . Parkeren Helmichtstraat thv de sportschool; . Parkeren gele streep achter winkelcentrum Zuid Berghuizen; . Overlast jeugd winkelcentrum Zuid Berghuizen; . Controle hondenpoep/ honden aangelijnd; . Hangplek Koekoekstraat;
. Hangplek speelplek Valkenstraat; . Controle bij de scholen m.b.t. vervoer kinderen; . Parkeerplaats A1 Lonnekermeer; . Snelheid Boerskottenlaan, Eektestraat, Enschedesestraat, Burg. Wallerstraat, Hazewinkelweg.

Wie deden er mee aan de controle? . Medewerkers basispolitieteams cluster Noordoost politie Twente; . Team verkeer, politie Twente; . Studenten, politie Twente; . Infodesk, politie Twente; . Milieu, politie Twente;
. Vreemdelingendienst;
. Belastingdienst;
. Douane;
. Stadstoezicht gemeente Oldenzaal.

Resultaten:

In totaal werden 67 processen-verbaal uitgeschreven voor uiteenlopende zaken.

Zo kregen 27 automobilisten dan wel automobilistes een bekeuring voor te hoge snelheid. Deze snelheidscontroles werden uitgevoerd op de Burgemeester Wallerstraat in zowel de 30 km zone als de 50 km zone en op de Hazewinkelweg waar 50 is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was van iemand die op de Hazewinkelweg reed met een snelheid van 86 km.

Elf keer werd er bekeurd voor het niet dragen van de gordel en drie keer voor het niet handsfree bellen. Verder gaat het om diverse zaken die betrekking hebben op technische zaken van een voertuig. Ook het parkeren had een speerpunt en hiervoor is vier keer bekeurd waarvan een auto zelfs met vier wielen op het trottoir stond.

Een 42-jarige automobilist uit Lemele werd aan de kant gezet nadat op de Eektestraat was gebleken dat hij in zijn auto reed terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd.

Door de belastingdienst werd in totaal 6150 euro aan achterstallige belastingschulden geïnd en beslag gelegd op goederen, waaronder drie auto's, met een totale waarde van ruim 200.000 euro. Daarnaast is beslag gelegd op goederen met een waarde van ongeveer 190.000 euro, hier wordt nog nader onderzoek naar gedaan, zodat de voorlopige balans van geïnde belastingschulden op ruim 4 ton staat.

De organisatoren noemen het een geslaagde dag en zal zeker een vervolg krijgen.

tel: 053-4555588


---- --