Gemeente Teylingen

gemeentehuis Warmond

Teylingen verkoopt voormalig gemeentehuis Warmond

16 april 2009

De gemeente Teylingen heeft het voormalig gemeentehuis Warmond verkocht aan H&F ontwikkeling. Dinsdag 14 april was de ondertekening van de overeenkomst. Op een aantal details na is sprake van overname van het oude contract dat de gemeente Teylingen wilde aangaan met Holland Housing Corporation. Voor Holland Housing Corporation werd medio 2008 echter faillissement aangevraagd.

In de periode na de faillissementsaanvraag is samen met de curator intensief gezocht naar een nieuwe kandidaat die, onder dezelfde voorwaarden, de locatie wilde overnemen. Uiteindelijk is deze partij nu gevonden.

De gemeente Teylingen is verheugd dat haar belangen en die van de omwonenden rondom het voormalige gemeentehuis gewaarborgd blijven. Zowel het oorspronkelijke bod maar vooral het plan voor het terrein zijn ongewijzigd overgenomen door de nieuwe koper.

De wethouders Wilbrink en Van der Zon zijn opgelucht dat er een nieuwe koper gevonden is die het beoogde plan wil realiseren. Dit plan bestaat uit acht appartementen verdeeld over drie woonlagen met een parkeerkelder. Het geheel krijgt een klassieke uitstraling die sterke gelijkenis heeft met het oude gemeentehuis. Het plan werd breed gedragen door de inwoners van Warmond, de monumentencommissie, het college en de commissie Ruimte.

H&F ontwikkeling te Heemstede, dochter van het gerenommeerde bedrijf HBB Groep BV, zag de potentie van het ambitieuze plan en wil vaart maken met de ontwikkeling ervan. Toch is zorgvuldigheid geboden bij de vergunningprocedure en moeten nog een aantal stappen doorlopen worden. H&F wil, als alle procedures goed verlopen, eind 2009/begin 2010 starten met de werkzaamheden.

U kunt schetstekeningen downloaden.