Gemeente Voorschoten

Bloemenwijk

College bezoekt Boschgeest en Bloemenwijk

14 april 2009 wijkbezoek boschgeest bloemenwijk 3 Tijdens het wijkbezoek bezocht het college van B&W op dinsdag 15 april diverse locaties binnen de wijken Boschgeest en Bloemenwijk in Voorschoten. Het college bezoekt zo'n vier keer per jaar een andere wijk in Voorschoten om het gesprek aan te gaan met bewoners en ondernemers in de wijk en te luisteren naar wat er speelt.

Het wijkbezoek ging van start bij fysiotherapiepraktijk ProReha. Hier kreeg het college een rondleiding van de gedreven praktijkeigenaresse Eveline Prosman. ProReha biedt fysiotherapie voor mensen met lichamelijke klachten. De praktijk begeleidt ook trainingen voor het genezen en voorkomen van klachten. In het gebouw aan de Papelaan sprak het college juwelier Karin Ravelli die in bijna 20 Europese landen haar sieraden verkoopt, een kinderpsychiater en medewerkers van het notariskantoor Just.

Niet veel later stond een bezoek aan basisschool de Regenboog op het programma. Onderwerp van discussie tussen ouders, leerkrachten en het college was de nieuwbouw van de school.

Na een bezoek aan kinderdagverblijf De Boschtuin sloot het college het wijkbezoek af met een borrel in activiteitencentrum De Boschbloem. In De Boschbloem kregen bewoners, organisaties en ondernemers natuurlijk de kans om vragen te stellen aan de wethouders en burgemeester. De grote opkomst gaf aan dat dit zeer werd gewaardeerd.
* 16 april 2009