Gemeente Echt-Susteren


Gemeente onderzoekt prestaties

Hoe scoort de gemeente? Gaat het goed? Hoe oordelen inwoners over de gemeente? Hoe staan we ervoor in vergelijking tot andere gemeenten? Allemaal vragen waar de gemeente graag antwoord op wil hebben, om beter inzicht te krijgen in haar prestaties.

Echt-Susteren heeft in het najaar van 2008 voor de tweede keer (na 2006) gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via een compacte gemeentemonitor antwoord te krijgen op die vragen en om op hoofdlijnen inzicht te krijgen in de eigen prestaties. De verkregen resultaten worden afgezet tegen de resultaten van andere gemeenten om een betere vergelijking mogelijk te maken.

Resultaten
Zo werden er resultaten gemeten over de burger als kiezer. De vragen die hierbij werden gesteld waren: dat de gemeente goed luistert naar haar inwoners, een duidelijke visie heeft op de toekomst en waar maakt wat ze belooft. De gemeente Echt-Susteren scoort in 2008 precies op het gemiddelde, een 5,4. De meeste gemeenten bewegen zich tussen de 4,8 en 5,7. Een ander resultaat dat gemeten werd was de burger als klant. De vragen die hierbij werden gesteld waren: Hoe wordt de burger behandeld als hij aan het loket of op de gemeentelijke website verschijnt? Zijn de openingstijden van het loket voldoende? Hoeft een klant niet te lang te wachten? Wordt de burger vakkundig geholpen? Enzovoort.

Speerpunt
De kanteling naar een klantgerichte en klantvriendelijke organisatie was in 2006 het belangrijkste speerpunt van de gemeente Echt-Susteren en moest dus naar verwachting ook resultaat opleveren in de waardering die de burger heeft voor haar als dienstverlener. Niet geheel onverwacht is er dan ook een flinke verbetering in 2008 te zien waar de burger de gemeente als klant beoordeelt met een 7,7! Daarmee staat de gemeente aan de landelijke top! Andere gemeenten hebben al belangstelling getoond in dit speerpunt van de gemeente Echt-Susteren. Wij danken ons gemeentelijk team voor deze resultaten en zullen onze inwoners ook in 2009 gastvrij ontvangen.

Â

Meer informatie
Bent u benieuwd naar de overige resultaten? Kijk dan op: http://www.waarstaatjegemeente.nl