Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 16-04-2009

Dronken over de rotonde

TILBURG: Twee Tilburgers (62 en 64 jaar) zijn woensdagavond 15 april gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde om 22.20 uur op rotonde van de Lage Witsiebaan en de Postelse Hoeflaan.

De 64-jarige veroorzaker reed met hoge snelheid rechtdoor de rotonde over. Hij werd daarbij enkele meters gelanceerd. Bij de landing raakte hij nog de auto van een tegenligger. De tegenligger kon door tijdig uit te wijken een ernstig ongeval voorkomen. Zijn auto liep blikschade op.

De twee inzittenden van het veroorzakende voertuig raakten licht gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat om twee inwoners van Tilburg, 64 en 62 jaar oud. De 64-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Daarom is er een bloedproef van hem afgenomen. Het bloedmonster is afgenomen door een GGD-arts en
verstuurd naar het laboratorium van het Nederlands Forensisch
Instituut voor onderzoek op het exacte alcoholpromillage.

Politie houdt man aan na mishandeling ex

OISTERWIJK: Een 46-jarige man uit Oisterwijk is door de politie gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn (aanstaande) ex-vrouw. Het echtpaar is in een echtscheidingsprocedure verwikkelend. Het geweld vond plaats op woensdagavond 15 april 2009 om 20.00 uur toen de twee de omgangsregeling bespraken.

De vrouw in kwestie (43) verklaarde dat haar keel was dichtgeknepen door haar ex. Dat gebeurde in het bijzijn van één van de kinderen. Het slachtoffer informeerde meteen na het incident de politie, waarna de verdachte werd gearresteerd. De vrouw heeft in het verleden al vaker aangifte gedaan van huiselijk geweld. De man is in het belang van het verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Tweede arrestatie na gewelddadige diefstal

TILBURG: De politie heeft een tweede verdachte opgepakt naar
aanleiding van een gewelddadige diefstal in de Berkdijksestraat. Dit blijkt een 37-jarige man uit Waspik te zijn. Een 25-jarige man meldde dinsdagmiddag 14 april dat hij onder bedreiging van geweld bestolen was van een laptop. De dader zou een bekende van hem zijn.

Een huisgenoot van het slachtoffer had rond 13.30 uur in goed
vertrouwen de twee daders binnengelaten. Het duo kwam een openstaande schuld opeisen, zo bleek later. Toen het slachtoffer daar geen gehoor aan wilde geven, werden hij en zijn vriendin door het tweetal bedreigd met een mes en een wielmoersleutel. De twee daders namen een laptop mee toen ze er vandoor gingen. De hoofddader is een 'goede' bekende van politie en justitie. Hij werd korte tijd later ingerekend op de Bredaseweg, waarbij hij de gestolen laptop nog in zijn bezit had. Het gaat om een 37-jarige man uit Tilburg. Een paar uur later werd ook een tweede verdachte gearresteerd. Dit blijkt een 37-jarige man uit Waspik te zijn. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 16-04-2009 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |