KNWV

Succesvolle start van EK Techno293

dinsdag 14 april 2009

Hard werken wordt beloond, dat bewezen de Nederlandse windsurftalenten op de eerste wedstrijddag van het Europees Kampioenschap Techno293 in het Franse Lacanau.

Kiran Badloe (NED-194) had vandaag een basisplaats in de kopgroep van vier surfers, die stuivertje wisselend ver voor de rest van het veld uitvoeren. Met een 4e, een 1e en opnieuw een 4e plaats sloot hij de serie van drie wedstrijden vandaag af. In de tussenstand bezet hij nu de derde plaats bij de grote jongens in de U17 Koningsdivisie.

Bert Peters (NED-124) en Jort Min (NED-707) hadden vandaag last van materiaalpech. Beide jongens kampten met een kapot gescheurde
uithaler. Beste Nederlandse meisje Lisette Schoots (NED-93) wist in de soms heftige omstandigheden goed tegenstand te bieden aan de sterke buitenlandse concurrentie. Bij de jongens onder de 15 jaar (U15) ging Joris van Essen iedere race beter varen, met een plaats bij de beste 25 in de laatste race.

Tot en met woensdag 15 april wordt er in Frankrijk gestreden om het Europees Kampioenschap Techno293. Voor de allereerste Jeugd Olympische Spelen van 2010 in Singapore is de Bic Techno 293 OD unaniem gekozen als het Olympische board. Meer weten over de Techno293 klasse in Nederland, surf dan naar www.techno293.nl.