Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

NS doet proef met aanmeldtijd van één uur

Veel mensen met een functiebeperking hebben voor hun treinreis begeleiding nodig van NS Reisassistenten. Zij moeten deze hulp van tevoren aanvragen. De NS is op 1 april een proef gestart waarbij de assistentie tot één uur voor aanvang van de reis aangevraagd kan worden. De CG-Raad is betrokken bij deze proef.

Nu melden mensen de reis minimaal drie uur van te voren aan. De NS heeft de bedoeling om de één uur aanmeldtijd op meer stations in te voeren.

Proef met één uur aanmeldtijd

Van 1 april tot 1 oktober houdt NS een proef op een beperkt aantal stations. U kunt op de volgende trajecten assistentieverlening tot 1 uur voor uw reis aanvragen:


* Zwolle Deventer Zutphen - Arnhem

* Roosendaal - Breda - Tilburg

* Leiden Centraal - Den Haag Centraal

Na 1 oktober evalueert de NS met de CG-Raad deze proef. Dan bekijkt de NS of en op welke stations het mogelijk is om de aanmeldtijd voor assistentie tot één uur voor de reis terug te brengen.

Meer informatie over assistentie

U vraagt de assistentie telefonisch aan door te bellen met de NS Servicecentrale. Op ruim 100 stations in Nederland zijn reisassistenten aanwezig. Meer informatie over de proef vindt u op www.ns.nl.

(Geplaatst: 16 april 2009)

---