Gemeente Bussum

Vernielingen in de openbare ruimte

Wijkagenten van Naarden en Bussum worden vaak geconfronteerd met burgers die aangifte doen van vernieling. Vaak worden deze vernielingen gepleegd in het weekeinde en dan vooral tussen 20.00 uur en 04.00 uur in de nacht. Veel van deze vernielingen kan de politie relateren aan het uitgaansleven en aan jongeren. Na het nuttigen van enkele alcoholische middelen hebben ze vaak niet meer de controle over zich zelf of juist denken dat wel te hebben. Op de terugreis naar huis worden dan veel vernielingen gepleegd zoals het vernielen van een auto, vuilcontainers en ander straatmeubilair. Vaak gebeurd dit om vriendjes en vriendinnetjes te laten zien hoe stoer hij of zij wel niet is. Vaak wordt er niet bij nagedacht wat deze vernielingen betekenen voor diegenen die het moeten herstellen en de kosten ervan moeten dragen.

Wie vernielt is toch maar zielig

De politie van Naarden en Bussum alsmede de Buitengewone Opsporingsambtenaren van de gemeente zullen de aankomende weken dan ook streng controleren op jongeren die vanuit het uitgaansleven richting huis gaan. Iedereen die wordt betrapt op het vernielen van goederen en zich niet gedraagd in het uitgaansleven kan rekenen op een hoge boete en een eventuele plaatsing op een zogenaamde zwarte lijst. Op die manier mag hij of zij zich niet meer in het uitgaansleven vertonen.

Alertheid van bewoners

De politie vraagt aan ouders hierover met hun kinderen te spreken.

Ook vraagt de politie alertheid van bewoners van buurten waar deze zaken plaatsvinden en dan vooral in het weekeinde. De afgelopen week konden we slechts één vernieling noteren. Wel hoorden we van buurtbewoners dat er enkele spiegels van autos waren getrapt op de Keverdijk te Naarden. Helaas is daarvan tot nu toe geen aangifte gedaan. Zodra u wat ziet of hoort, belt u dan 112 en blijft u aan de lijn om zoveel mogelijk informatie door te geven. In een ander geval, bijvoorbeeld het constateren van een vernieling achteraf, dan bellen met 0900-8844. Naar aanleiding van uw alertheid zal de polititie proberen zo spoedig mogelijk bij u te zijn om diegene te pakken.