Gemeente Bussum

Uitbreiding skatepark Ceintuurbaan

In de week van 14 april starten de uitbreidingswerkzaamheden aan het skatepark gelegen aan de Ceintuurbaan. In 2007 is het skatepark aan de Ceintuurbaan aangelegd. Dit op verzoek van de jeugd die hiervoor aan de wethouder van sport een petitie heeft aangeboden. Vanwege het veelvuldig gebruik kwam al snel na de opening in juli 2007 het verzoek van de jongeren voor uitbreiding van het skatepark.

Stimuleren sport en bewegen

Omdat de gemeente sport en bewegen voor jongeren wil stimuleren is het verzoek onderzocht en opgenomen in de sportnota. De sportnota is eind 2008 aangenomen en hiermee is er geld beschikbaar gekomen voor de aanleg.

Toestelkeuze

In overleg met de jongeren is de uitbreiding besproken. Zij hebben mede de keuze van de aanvullende toestellen bepaald. Begin 2009 is er al een verruiming van het asfalt op de locatie gerealiseerd. Nu volgt het schuiven met de bestaande elementen en komen er extra toestellen om nog meer mogelijkheden te bieden voor de skaters.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is het, in verband met de veiligheid, niet mogelijk het skatepark te gebruiken. De gemeente verzoekt dan ook aan iedereen hier rekening mee te houden!

De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer 14 dagen.