Gemeente Beuningen


Ontwerp-Tracébesluit A50 ter inzage
Het Ontwerp-Tracébesluit (OTB) voor de verbreding van de A50 is op 15 april door Rijkswaterstaat aan wethouders Mak en Houben van Beuningen en wethouder Witjes van Overbetuwe overhandigd. Het volledige Ontwerp-Tracébesluit ligt tot en met 26 mei op het gemeentehuis voor publiek ter inzage.

Vragen en reacties
Rijkswaterstaat neemt de communicatie rond de verbreding van de A50 voor haar rekening en informeert via aankondigingen in landelijke en regionale media, nieuwsbrieven en hoorzittingen. Publiek kan van 15 tot en met 26 mei reageren, naar keuze mondeling, schriftelijk en via internet door middel van een reactieformulier. U kunt zich hiervoor richten tot Rijkswaterstaat via telefoonnummer 0800-8002 en via het e-mailadres www.inspraakpunt.nl. Na afloop van de inspraakperiode worden de reacties gebundeld en kunnen ze worden ingezien.

Inloopbijeenkomsten en hoorzittingen
U bent van harte uitgenodigd voor het bijwonen van één van de twee informatiebijeenkomsten/hoorzittingen over de inspraakprocedure voor het Ontwerp-Tracébesluit A50 Ewijk-Valburg. De
informatiebijeenkomsten/hoorzittingen vinden op de twee volgende locaties plaats:
o 12 mei locatie Slot Doddendael te Ewijk
o 13 mei locatie De Hoendrik te Herveld.
Het inloopgedeelte is van 16.00 - 20.00 uur. De hoorzitting begint om 20.00 uur.

Rol van de gemeente
De gemeente Beuningen bewaakt het algemeen belang en zal de inspraakperiode benutten om het Ontwerp-Tracébesluit tegen het licht te houden en de effecten van de voorgestelde maatregelen voor onze gemeente te bestuderen. Indien nodig zal ook de gemeente een zienswijze indienen.