Provincie Limburg

Persberichten

Scholieren leren oversteken bij nieuwe rotondes Rotondes Nijswiller en Mamelis officieel geopend

Met een verkeersinstructie voor scholieren zijn vandaag twee nieuwe rotondes op de N278 officieel geopend: ter hoogte van het gehucht Mamelis en onderaan de Nijswillerberg. Daar leerden de leerlingen van groep 8 van de basisscholen van Vaals, Vijlen, Lemiers en Nijswiller welk gedrag in de nieuwe verkeerssituatie wenselijk en veilig is.

Deze scholieren viel de eer te beurt omdat zij volgend jaar op weg naar de middelbare school bij de rotondes moeten oversteken. Zij verzamelden zich vanochtend in Nijswiller waar ze door verkeersgedeputeerde Noël Lebens welkom werden geheten. Daar volgde een korte theoretische instructie door verkeerskundigen van de Provincie Limburg. Op de rotonde zelf, onder aan de Nijswillerberg, kwam het praktijkdeel van de instructie aan bod.

De opening was niet alleen een leermoment voor de scholieren, maar ook voor de automobilisten die over de rotonde reden. Zij ontvingen uit handen van de jongeren een flyer. Daarin werden ze opgeroepen rekening te houden met de fietsers en voetgangers die de rotonde willen oversteken. Aansluitend fietsten de leerlingen naar de rotonde bij Mamelis, waar hun nog een kleine traktatie wachtte.

Met de opening van de rotondes is de Provincie weer een stapje dichter bij een verkeersveiliger Heuvelland en een betere doorstroming van het verkeer. Al ver voor de geplande opleverdatum rijdt het verkeer nu over een nieuwe meerstrooksrotonde onderaan de Nijswillerberg op de Rijksweg tussen Maastricht en Vaals. Even verderop, ter hoogte van het gehucht Mamelis werd al in december een nieuwe rotonde opgeleverd.

De aanleg van de twee rotondes is onderdeel van het omvangrijke wegenproject Heuvelland: beter op weg! Meer informatie over het project is te vinden op www.heuvellandbeteropweg.nl. Wie op de hoogte gehouden wil worden over de vorderingen en gevolgen van de verschillende reconstructies kan zich via de site abonneren op de nieuwsbrief.

16-4-2009 12:07