Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Gemeente zorgt voor stagemakelaar

Vanaf 2010 start de gemeente met de voorbereiding op de invoering van maatschappelijke stages door de functie van stagemakelaar te creëren.

Vanaf 2010 start de gemeente met de voorbereiding op de invoering van maatschappelijke stages door de functie van stagemakelaar te creëren. Vanaf het schooljaar 2011-2012 moet vrijwel iedere leerling van het voortgezet onderwijs zo'n stage lopen voor minstens 72 uur. De stagemakelaar helpt leerlingen en vrijwilligersorganisaties elkaar te vinden en wordt in 2010 uitgevoerd door de Vrijwilligerswinkel.

De Vrijwilligerswinkel bemiddelt tussen leerlingen en stageplaatsen, helpt vrijwilligersorganisaties om stageplaatsen te creëren en geeft informatie en advies. Dit is nodig omdat veel van deze leerlingen nooit stage hebben gelopen of vrijwilligerswerk hebben gedaan. Zij hebben uiteindelijk wel allemaal een stageplaats nodig.

De maatschappelijke stage voor scholieren van het voortgezet onderwijs is een landelijk initiatief. De rijksoverheid en de VNG hechten hier veel waarde aan. Dit komt mede doordat de gemiddelde leeftijd van vrijwilligers door heel het land stijgt, het aantal jongeren dat als vrijwilliger werkt achterblijft en het helpt de maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren te vergroten.