Universiteit Twente

Scriptieprijs KIVI NIRIA/UT voor Jennifer Heezen

De KIVI NIRIA/UT scriptieprijs 2008 is gegaan naar Jennifer Heezen, studente Industrieel Ontwerpen. Zij ontwikkelde binnen haar bacheloropdracht de `Sani-Pied', een voetverzorgingshulpmiddel voor minder mobiele patiënten. De jury was onder de indruk van het werk, omdat Jennifer het hele traject zelf heeft uitgevoerd, tot en met de realisatie van een product. De prijs is uitgereikt tijdens het congres TValley, op 16 april.

Jennifer Heezen heeft haar bacheloropdracht uitgevoerd voor de Praktijk voor Podotherapie Oost-Nederland. Minder mobiele patiënten van deze praktijk hebben moeite met het zelfstandig verzorgen van hun voeten, zoals het wassen en het aanbrengen van crème. Jennifer heeft hiervoor een hulpmiddel ontwikkeld dat de patiënt zelf eenvoudig kan bedienen en dat ook een aantrekkelijke vormgeving heeft. De Praktijk voor Podotherapie vindt haar oplossing van hoge kwaliteit en onderzoekt mogelijkheden om het product op de markt te brengen.

De tweede prijs is gegaan naar Yang Gao, die als student Elektrotechniek stage heeft gelopen bij Philips Research en daar een identificatietest voor bacteriële ziekteverwekkers heeft ontwikkeld die gebruik maakt van lab-on-a-chip technologie.

De derde prijs ging naar twee genomineerden: Pim Rossen, student Advanced Technology en Alje van den Bosch, student Civiele Techniek. Pim Rossen heeft aan de University of California in Berkeley gewerkt aan dunne lagen van `multiferroic' materialen. Zijn werk leidt binnenkort tot een publicatie in een gezaghebbend vaktijdschrift. Alje van den Bosch werkte eveneens aan Berkeley, op het gebied van `social navigation': innovatieve navigatiesystemen die rekening houden met het milieu en de medeweggebruiker.

De KIVI NIRIA/UT scriptieprijs, waarvoor dit jaar 17 studenten waren genomineerd, beloont een excellente bachelor- of stagescriptie op een technisch-wetenschappelijk vakgebied. In het thema `Hart voor techniek, techniek met hart en ziel' komt passie voor techniek tot uitdrukking: de prijs, waarin ingenieursvereniging KIVI NIRIA en de Universiteit Twente samenwerken, is bedoeld om de aantrekkelijkheid van techniek te promoten.

Contactpersoon voor de pers: Wiebe van der Veen, tel (053)4894244

Laatst gewijzigd op 16-04-2009 13:23:53 door Webmaster