Gemeente Dongen

Realisatie rotonde Middellaan-Westerlaan

Publicatiedatum: 16-4-2009

De eerste weekendafsluiting van de Westerlaan
Duiventorenbaan-Rijensebrug staat voor de deur. Van vrijdag 17 april 19.00 uur tot maandag 21 april 05.30 uur zijn de Westerlaan richting Rijen en de Rijensebrug geheel afgesloten. Het wegdek en de voegen van de brug zijn aan een flinke opknapbeurt toe.

Ter hoogte van de kruising Middellaan Westerlaan wordt een nieuwe waterleiding aangelegd. BAM Wegen, de aannemer, begint vrijdagavond met zaag- en breekwerkzaamheden. Brabant Water kan vervolgens zaterdagochtend een nieuwe waterleiding onder de Westerlaan aanleggen. Die werkzaamheden duren het hele weekend.

Fietsverkeer is mogelijk, maar u dient rekening te houden met wat overlast. BAM voert ook werkzaamheden uit aan de Rijensebrug. Over de brug blijft een route voor fiets- en calamiteitenverkeer beschikbaar. De trappen bij de Rijensestraatweg en de Houtstraat worden afgesloten. Er volgen hierna nog twee of drie weekendafsluitingen in april en mei. De voortgang is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Verkeer wordt met behulp van borden omgeleid via Tichelrijt (Steenstraat-Vierbundersweg) en de kern van Dongen.

De werkzaamheden lopen vooruit op de realisatie van de nieuwe rotonde aan de Middellaan-Westerlaan medio mei. Wethouder Ad Stoop onthulde ter gelegenheid van het project op 3 april een bouwbord op locatie. Dat deed hij samen Hans Kuijten van BAM Wegen, de aannemer die de klus gaat klaren. Het college heeft BAM Wegen geselecteerd na een aanbesteding onder zeven aannemers. Het bedrijf scoorde het beste wat betreft prijs én snelheid.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het huidige fietspad langs de Middellaan-Heistraat nog niet afgesloten. Door een verschuiving in de planning van de werkzaamheden voert de aannemer die werkzaamheden later uit.

Download hier de kaart met de wegomleiding

Meer weten over het project? Kijk op Plannen en projecten.