Ministerie van Defensie

Leids boekwerk voor Van Middelkoop

16 april 2009, 14.34 uur

Het eerste exemplaar van het boek Peace, Security and Development in an Era of Globalization is gisteren op de Universiteit van Leiden door Minister Eimert van Middelkoop in ontvangst genomen. Het boek Peace, Security and Development in an Era of Globalization.

Dit boek stelt geïntegreerde veiligheidsbenadering centraal. Ook wordt ingegaan op de relatie tot wederopbouw tijdens en na een gewapend conflict.

Onder redactie van Gelijn Molier en Eva Nieuwenhuys van de Rechtenfaculteit leverden bekende publicisten, zoals Ko Colijn, Rob de Wijk en Afshin Ellian, een bijdrage aan het boek. Ook onderzoekers van de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensieacademie schreven een hoofdstuk.

Debatteren Na de `university tour', die Van Middelkoop in korte tijd langs de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Theologische Universiteit in Kampen bracht, was de boekpresentatie opnieuw een kans om het debat aan te gaan met de academische wereld. Voor Defensie is de materie van het gepresenteerde boek geen theoretische discussie, maar dagelijkse praktijk, aldus de minister.