Gemeente Moerdijk


Welkom !

Centrum voor de Kunsten Amadeus viert in 2009 haar 50-ste verjaardag!

Het jubileumjaar is in januari geopend met een feestelijke avond en de presentatie van het jubileumboekje.

De Amadeusdagen (4 juli in de kern Geertruidenberg van de gemeente Geertuidenberg en 11 juli in de kern Zevenbergen van de gemeente Moerdijk) worden twee bijzondere 'gouden' Amadeusdagen.

De Amadeusdoedagen worden in september gehouden in de kern Made van de gemeente Drimmelen en de kern Oudenbosch van de gemeente Halderberge.

CvK Amadeus verzorgt in de Noord-Brabantse gemeenten Halderberge, Moerdijk, Geertruidenberg en Drimmelen lessen en cursussen op het gebied van muziek, dans, toneel, musical en beeldende kunst voor beginners en gevorderden, voor jong en oud.

Speciaal voor de scholen zijn er de projecten Dans je Ding, Muziek met een Staartje, Beeld je in, het Kunstmenu en de workshops voor de Brede School.

CvK Amadeus 50 jaar

Vier de lente! Workshop SCHRIJFWANDELING
Op zaterdag 16 mei organiseert Centrum voor de Kunsten Amadeus een Schrijfwandeling in de tuinen van het Arboretum te Oudenbosch. Belangstellenden verkennen onder begeleiding van docente en schrijfster Karolien Bloemsaat de natuur en literatuur en schrijven teksten en gedichten.
\\\ Lees meer...

Strijkersdag groot succes

Zo'n 160 strijkers druppelden op zondag 5 april vanaf 09:00 uur het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal binnen. Vanaf 10:00 uur begon een dag vol muziek met een gezamenlijke opwarmrepetitie o.l.v. gastdirigent Otto de Jong uit Alkmaar. Daarna werd de hele dag in groepjes geoefend, gestudeerd, gerepeteerd en gespeeld. Voor de cracks was er een workshop over wereldmuziek van specialiste Renske Veldhuis. Voor de allerkleinsten was halverwege de dag nog een activiteit met beeldende kunst gepland om de dag voor hen wat te breken. De kids maakten o.l.v. drie docenten beeldend in anderhalf uur tijd een stuk of dertig wereldbollen, geheel in lijn met het dagthema 'wereldmuziek'. Bij het eindconcert, 's middags om vier uur werden de wereldbollen als decor opgehangen. Dit eindconcert in de Sint Jan werd bezocht door zo'n 400 belangstellenden. Het werd een geïnspireerd concert met hier en daar zelfs verduiveld mooie momenten. En wat een klank, zo'n strijkorkest van 150 violen, altviolen, cello's en contrabassen! Indrukwekkend!

Lees ook de impressie die BN de Stem schreef over de Regionale Strijkersdag!

Korte cursus peuterdans

CvK Amadeus start bij voldoende belangstelling in mei in Oudenbosch en Geertruidenberg met een korte cursus peuterdans.

Peuterdans is voor jongens en meisjes van 3 jaar.

Door middel van bewegingsspelletjes wordt er gedanst op vrolijke muziek en wordt spelenderwijs de motoriek, muzikaliteit en creativiteit van het kind gestimuleerd.

Centraal staat het dansplezier.

De cursus duurt 8 weken (Made 7 weken).

Kosten: EUR 35,-- (Made EUR30,50)

Gratis proefles: woensdag 13 mei (Oudenbosch en Geertruidenberg) en donderdag 14 mei (Made).

Locaties:

CvK Amadeus, St. Annaplein 5, Oudenbosch

CC De Schattelijn, Vismarktstraat 4a, Geertruidenberg

De Mayboom, Kerkstraat 10, Made

Dag Locatie Tijd Doelgroep Leeftijd Cursusduur Start Inschrijven
Woensdag CvK Oudenbosch 12.45 - 13.15 uur Peuters 3 jaar 8 weken 20 mei Klik hier!
Woensdag CC De Schattelijn Geertruidenberg 17.00 - 17.30 uur Peuters 3 jaar 8 weken 20 mei Klik hier!
Donderdag De Mayboom Made
15.30 - 16.00 uur
Peuters 3 jaar
7 weken
28 mei
Klik hier!

Cursus Zumba
Zumba is een nieuw dansfenomeen op dynamische latin- muziek, vol met unieke en exotische danspassen, ontwikkeld door de danser/choreograaf Beto Perez. In de Verenigde Staten en Zuid-Amerika is Zumba al razend populair en Zumba verovert nu in een snel tempo Europa, Nederland en nu dus onvermijdelijk ook Oudenbosch en Made.
\\\ Lees meer...

Muziek op Schoot

Knuffel Boris 'Hallo, hallo, hallo, ik ben Boris.. 'hallo, hallo, hallo... '

Ook volgend schooljaar organiseert CvK Amadeus weer lessen Muziek op Schoot. Met een babygroep, een dreumesgroep én een peutergroep kan elk kindje van 0 tot 4 jaar met pappa of mamma meedoen!

Dat gewoon lekker relaxed op schoot zitten, trommelen, stappen, klappen, bouwen én opruimen zoveel leuker wordt met een liedje, bleek tijdens Muziek op Schoot in schooljaar 08/09 (klik hier voor een foto-impressie!).

Een nieuwe Muziek op Schoot start weer op 23 oktober 2009 op de muziekschool te Oudenbosch. Kosten: EUR 51,50 voor 8 lessen van een half uur. Da's geen geld! Inschrijven kan nu al. Bel even naar 0165-313789 of mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Agenda


* Sterrenconcert in Terheijden
april 18, 2009
Zaterdag 18 april gevengetalenteerde...

* Slagwerkdag in Zevenbergen
juni 06, 2009
De docenten slagwerk van CvK Amadeus houden in...
* Blaasmuziek is Cool!
juni 13, 2009
Project in samenwerking met alle basisscholen...
* Amadeusdag in Geertruidenberg
juli 04, 2009
CvK Amadeus houdt zaterdag 4 juli in de...

* Amadeusdag in Zevenbergen
juli 11, 2009
CvK Amadeus houdt zaterdag 11 juli in de...

© CENTRUM VOOR DE KUNSTEN AMADEUS 2007 /// DISCLAIMER /// CREDITS /// INLOGGEN PERSONEEL