Qurius NV

Qurius maakt einde aan verschillende deelsystemen bij Wine Excel

Wine Excel, gespecialiseerd in de inkoop, het bottelen en de verkoop van wijnen, heeft Qurius geselecteerd om Q-Food te implementeren; de op Microsoft Dynamics gebaseerde oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit integrale systeem gaat de huidige deelsystemen van Wine Excel vervangen. Het bedrijf verwacht met de oplossing sneller beslissingen te kunnen nemen op basis van betere stuurinformatie.

Vorig jaar besloot Wine Excel te kiezen voor een nieuw ERP-systeem voor de ondersteuning van haar bedrijfs-processen. Marcel Campen, directeur bij Wine Excel: "We werkten met verschillende deelsystemen. Omdat een geïntegreerd systeem ons betere informatie verschaft, zochten we één integraal informatiesysteem. In Q-Food hebben wij een passende oplossing gevonden."

Q-Food biedt Wine Excel verschillende branchespecifieke functionaliteiten. Eén daarvan is de accijnsmodule, waarmee Wine Excel haar accijnsadministratie geïntegreerd afhandelt. Qurius is een van de weinige partijen in Nederland die deze accijnsmodule levert. Een ander onderdeel is EDI, waarmee de communicatie met een aantal klanten en logistiek dienstverleners van Wine Excel elektronisch plaatsvindt. Daarnaast wordt de aansturing van de productie volledig geïntegreerd, waardoor straks nog maar op één plek databeheer gedaan hoeft te worden.

Workshopmethodiek
Qurius gaat bij Wine Excel werken met een implementatieaanpak in de vorm van een workshopmethodiek. Door middel van deze aanpak worden medewerkers vanaf het begin op een interactieve manier bij de implementatie betrokken. Hierdoor verhoogt de acceptatie en verloopt de introductie van de oplossing snel en soepel.

De live-gang van Q-Food staat gepland voor het najaar 2009.