Gemeente 's-Hertogenbosch

16-04-2009
Vermindering regeldruk voor ondernemers
's-Hertogenbosch ondertekent convenant

Foto odertekening convenant vermindering regeldruk Op 15 april hebben staatssecretaris Heemskerk, de heer L. Hermans (voorzitter MKB Nederland), de heer E. Helder (voorzitter van de pijler Economie & Werk van de G27) samen met meer dan dertig wethouders Economische zaken van de grootste gemeenten van Nederland afspraken gemaakt om de regeldruk voor ondernemers verder te verlagen. Namens de gemeente 's-Hertogenbosch tekende wethouder B. Pauli.

In Utrecht ondertekenden de partijen een convenant met als doel het ondernemersklimaat te verbeteren door verdere vermindering van de administratieve lastendruk voor ondernemers. De laatste jaren is er al het een en ander gebeurd op dit gebied. Zo is het Bedrijvenloket gestart, waar ondernemers met hun vragen terecht kunnen. Tevens zijn er bij veel gemeenten, zo ook bij 's-Hertogenbosch, vaste aanspreekpunten voor bedrijven.

Rapportcijfer 7
Het convenant loopt tot van 2009 - 2011. In het convenant is onder meer opgenomen dat de gemeente zorgt voor een tijdige, toegankelijke en klantvriendelijke dienstverlening en advisering aan ondernemers. Ook staat er in dat de Rijksoverheid en de gemeente streven naar tenminste een 7 als rapportcijfer voor hun dienstverlening aan bedrijven. Door het schrappen van wet- en regelgeving willen de ondertekenende partijen bovendien binnen tweeënhalf jaar de administratieve lasten van ondernemers met tenminste 25% verminderen. Ook zet de gemeente zich in om de vergunningverlening te versnellen.

Het convenant is afgesloten in het kader van de kabinetsdoelstelling om de regeldruk te verminderen en de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren