FloraHolland


FloraHolland Rijnsburg investeert in vernieuwing mijnzaal

RIJNSBURG, 16 april 2009 (persbericht) - FloraHolland Rijnsburg is deze week gestart met de eerste zichtbare werkzaamheden in de mijnzaal. De kopersbanken in een deel van de veilingzaal worden vervangen. Dit deel, de eerste kolom, wordt voorlopig gebruikt als `testgebied'. Zowel de inkopers als de FloraHolland-medewerkers kunnen de kopersbanken op deze manier goed testen. Voor de inkopers worden speciale oefendagen georganiseerd.

Het vervangen van de kopersbanken is de eerste bouwactiviteit in de mijnzaal. In juni worden alle kopersbanken in de veilingzaal vervangen. Het aantal zitplaatsen blijft daarbij gelijk. De volgende fase van de reconstructie van de mijnzaal is de vervanging van de digitale klokken door geprojecteerde klokken. De projectieschermen worden in het najaar geplaatst.

De mijnzaal van FloraHolland Rijnsburg wordt gereconstrueerd omdat de techniek aan vervanging toe is. Ook de kopersbanken zijn gedateerd. Bovendien is er behoefte aan extra veilcapaciteit, om uitloop in veiltijden te beperken. De kracht van de veiling in Rijnsburg blijft de concentratie van activiteiten in één mijnzaal, waar het volledige aanbod kan worden ingekocht. Er zijn straks zeven klokken, die op schermen worden geprojecteerd. Op twee van de zeven klokken worden dan producten geveild middels beeldveilen, een veilwijze waarbij geen fysiek product meer voor de klok komt.

Fotobijschrift: de nieuwe kopersbanken worden geplaatst in de mijnzaal in Rijnsburg